Oglasio se UKC o slučaju povređivanja porodilje

Univerzitetski klinički centar u Kragujevcu demantovao je danas da je porodilja N. T., koja je 15. oktobra, pri izlasku iz bolnice pala i polomila kuk, povređena neispravnim kliznim vratima.

Iz ove ustanove navode da je posle nemilog događaja sproveden detaljan interni postupak i stručna analiza kojom je utvrđeno da su klizna vrata na izlasku iz UKC Kragujevac u aktivnom funkcionalnom režimu i da su bezbedna za ljudsku upotrebu.

Nadzor je izvršila firma “Feniks Sens” iz Kragujevca i utvrdila da vrata odgovaraju standardima proizvođača.

U izveštaju tehničkog nadzora je navedeno da su elektro-mehanički sklopovi uredno postavljeni, bez oštećenja, u fabričkom stanju, isto kao i sigurnosni sistem sa uključenim senzorima za brzo reagovanje.

Analiza je utvrdila i da je sigurnosno, kaljeno staklo bez naprslina, kao i da je sila dodira kliznih vrata minimalna, ispod jednog kilograma.

U UKC Kragujevac navode i da su vrata testirali sa ljudskom preprekom i da su se ona u dodiru sa telom brzo vratila u početni položaj.

Pacijentkinja N.T. je, nakon porođaja, postporođajnog lečenja i nege, otpuštena kući iz Porodilišta Ginekološko- akušerske klinike UKC Kragujevac sa urednim lekarskim nalazom porodilje i bebe.

Zbog ortopedske povrede, nastale na izlasku iz objekta UKC Kragujevac, pacijentkinja N.T. je primljena na Kliniku za ortopediju i traumatologiju i istog dana operisana, gde je nastavljeno lečenje i uspešan postoperativni oporavak, kaže se u saopštenju UKC Kragujevac.

Post Author: Milan

Ostavi komentar