Održano stručno predavanje „Zakonske obaveze stvaraoca arhivske građe i dokumentarnog materijala“

U sali Skupštine Grada Kragujevca, 12. aprila 2022. godine, u saradnji Privredne komore Srbije- Regionalne privredne komore Šumadijskog i Pomoravskog upravnog okruga i Istorijskog arhiva Šumadije, organizovano je stručno predavanje „Zakonske obaveze stvaraoca arhivske građe i dokumentarnog materijala“.
Prisustvo preko 100 predstavnika privrednih društava sa teritorije Šumadije, govori o aktuelnosti teme i Zakona o arhivskoj građi i arhivskoj delatnosti.
Nakon uvodnih reči direktorke Istorijskog arhiva Šumadije, Sanje Živković i direktora Privredne komore Srbije- Regionalne privredne komore Šumadijskog i Pomoravskog upravnog okruga, Predraga Lučića, usledilo je predavanje arhivskog savetnika Istorijskog arhiva Šumadije, Marije Todorović.

Interesovanje privrednika je bilo najveće u vezi sa članom 9. stavom 2. tačkom 7Z Zakona o arhivskoj građi i arhivskoj delatnosti, kojom je definisano da su stvaraoci i imaoci arhivske građe dužni dostaviti nadležnom arhivu prepis arhivske knjige, najkasnije do 30. aprila tekuće godine, za dokumentarni materijal nastao u prethodnoj godini.

 

Post Author: Milan

Ostavi komentar