Održan defile povodom „Dana omladinskih radnih akcija“

U znak sećanja na učesnike radnih akcija u drugoj polovini prošlog veka, klub akcijaša i volontera Kragujevca, beležio je Dan omladinskih radnih akcija.

Program je započeo defileom ulicama grada kome su se priključili učenici, studenti, predstavnici udruženja ljubitelja fića i motocikala, kao Društva srpsko palestinskog prijateljstva. Podršku novoformiranom Klubu akcijaša i volontera, koji ove godine proslavlja svoj prvi rođendan pružio je i grad Kragujevac.

U prvoj godini rada Klub akcijaša i volontera je uz pomoć učenika, prijatelja i dobrovoljaca realizovao više radnih akcija, među kojima su i raščišćavanje dela Spomen parka “Šumarice”, uređenje dvorišta škole “Vukašin Marković”, uklanjanje deponija i rastinja sa Beloševačkog i Starog groblja u Kormanu.

Uz zahvalnost svima koji su podržali rad Kluba akcijaša i volontera Kragujevca, Miroslav Koprivica predsednik, izrazio je nadu da će se njihovim narednim akcijama pridružiti što više mladih, studenata i volontera jer u svima njima vidi projektne i akcione partnere, istomišljenike i prijatelje.

“Ima puno toga, što danas u izmenjenim okolnostima, u svakoj ulici, mesnoj zajednici, školi, fakultetu, parku, Botaničkoj bašti, Šumaricama, mora da se uradi. Ima dovoljno posla za sve vredne, pozitivne i dobronamerne ljude, proaktivne i volonterske organizacije kako bi učinili nešto korisno za svoj grad i sredinu u kojoj žive”, poručio je Koprivica na svečanosti koja je upriličena u Pešačkoj zoni.

Obeležavanju Dana omladinskih radnih akcija prudružili su se palestinski studenti i Društvo srpsko palestinskog prijateljstva, čiji je osnivač Talal Elzik zajedno sa predstavnicima grada Kragujevca i Kluba akcijaša i volontera zasadio “Drvo mira i prijateljstva“ čime je obeležen i 30. mart “Dan palestinske zemlje“.

 

Post Author: Milan

Ostavi komentar