Određen raspored takmičarskih ekipa za Šumadijske zimske igre

Domaćin prvog takmičenja sela novog ciklusa Šumadijskih zimskih igara 21. januara 2023. godine biće Gornja Sabanta, u kome je 2009. godine bilo održane prvo a 2019.godine poslednje takmičenje sela prvog ciklusa, rečeno je na današnjem žrebanju u Svečanom salonu Gradske uprave, gde su izvučeni raspored i takmičarske ekipe.

U Gornjoj Sabanti, 21.01. s domaćinom takmičiće se sela Drača i Kutlovo, nedelju dana posle 28.01. sa Stragarima kao domaćinom nadmetaće se sela Maršić i Dobrača. U Novom Milanovcu 3. februara sa meštanima ovog sela takmičiće se meštani iz Donje Sabante i Vlakče, a u Čumiću 10. februara Botunje i Trmbas. Peti domaćin je selo Poskurice, sa kojim će se 17. februara takmičiti sela Velike Pčelice i Resnik.

Puno sreće tokom takmičenja i da sve protekne u fer i korektnoj atmosferi, u ime pokrovitelja grada Kragujevca, predstavnicima sela koji su danas prisustvovali žrebanju poželela je Snežana Živanović Katić, savetnica gradonačelnika i dodala da će grad za pobednike obezbediti adekvatne nagrade.

Organizator Šumadijskih zimskih igara je Centar za strna žita i razvoj sela, čija je direktorka Zorica Jestrović izrazila veliko zadovoljstvo što se institucija kojom rukovodi uključila u drugi ciklus ove manifestacije. U saradnji sa Savetima mesnih zajednica Centar će organizovati stručna predavanja za poljoprivrednike u selima koji se domaćini, čime će Šumadijske zimske igre dobiti ne samo kulturni, zabavni i sportski već i edukativni karakter.

Još jedna novina je organizovanje zdravstvenih preventivnih pregleda, a na osnovu iskazanih potreba meštana sela u kojima se održavaju Šumadijske zimske igre. Kako je najavila Slavica Radenković, odbornica Skupštine grada Kragujevca, biće to prilika i za posetu najugroženijim porodicama, bolesnim licima i razgovori o njihovim potrebama, bilo da je reč o zdravstvenom, socijalnom ili nekom drugom pitanju u kojima bi lokalna samouprava mogla da pomogne.

Za muzički i zabavni program na Šumadijskim zimskim igrama zadužen je Centar za negovanje tradicionalne kulture Abrašević a medijski pokrovitelj je Radio televizija Kragujevac, koja će nedeljom na svom programu emitovati snimak manifestacije.

Post Author: Milan

Ostavi komentar