Odbrojani dani direktora JP “Urbanizam” u Kragujevcu?

Ako je suditi prema današnjem pisanju lokalnih medija,  ali i oficijalnim najavama, dani Dragana Dunčića na funkciji direktora javnog preduzeća “Urbanizam” u Kragujevcu – odbrojani su.

Pojedini lokalni portali pišu, naime, da je Nadzorni odbor “Urbanizma” uoči minulog vikenda predložio Gradskom veću Kragujevca da smeni Dunčića, dok drugi tvrde da je NO “Urbanizma” prošlog petka smenio Dunčića sa direktorske funkcije, ali da je on i dalje na tom mestu pošto je na dan smene, navodno, uzeo bolovanje, dok zapisnik sa sednice NO u petak, 20. nije bio zaveden.

(Ne)smenjeni direktor kragujevačkog “Urbanizma” Dragan Dunčić je Novosađanin, koji je na čelo nekada jednog od vodećih urbanističkih preduzeća u Srbiji (odmah iza onog beogradskog) došao za vreme “vladavine” bivšeg gradonačelnika Radomira Nikolića, sina nekadašnjeg predsednika Srbije Tomislava Nikolića.

Dunčić, za kojeg tvrde da je kadar Nikolića starijeg, u Kragujevac je na posao dolazio iz Novog Sada.

Deo stručne  javnosti smatra da je najodgovorniji za urbanistički nered u šumadijskoj prestonici, te da snosi veliki deo odgovornosti i za infrastrukturno-saobraćajnu marginalizaciju Kragujevca i njegovog šumadijskog okruženja.

Gradonačelnik Kragujevca Nikola Dašić juče je novinarima  rekao da očekuje smenu direktora Javnog preduzeća „Urbanizam“  Dragan Dunčića, sa kojim lokalna vlast ima „jako velikih problema u komunikaciji“.

Kazao je i da  „nije upoznat“ sa tim da je Dunčića u petak smenio Nadzorni odbor preduzeća, ali da će njegovo razrešenje, po proceduri, morati da potvrdi Skupština grada.

– U svakom slučaju, gospodin Dunčić je neko sa kim u komunikaciji imamo jako velikih problema, pa onog trenutka kada nađemo odgovarajući zakonski način, pretpostavljam da ćemo i privesti kraju njegovu smenu, rekao je Dašić.

Dunčiću je nova gradska administracija, na čelu sa gradonačelnikom Dašićem, nedavno ponudila da se, poput doskorašnjeg glavnog gradskog urbaniste Aleksandra Nenkovića, sam povuče sa direktorske funkcije, ali je on to odbio.

 

Izvor : Danas

Piše : Zoran Radovanović

Post Author: Milan

Ostavi komentar