Od utorka kreće proizvodnja u Fiatu

Radnici Fijat Krajsler Automobili Srbija (FCA) vratiće se na posao u utorak, 7. jula, kada će biti nastavljena proizvodnja „fijata 500L“ u dve smene.

Kako je rečeno agenciji Beta u Samostalnom sindikatu fabrike u Kragujevcu, zaposleni u FCA bili su na plaćenom odsustvu od 16. marta i ono je više puta produžavano,a poslednji put do petka, 3. jula.

Kako su naveli u tom sindikatu, u ponedeljak 6. jula počinje takozvani „start up“ ili pripreme za pokretanje proizvodnje i toga dana biće angažovana većina radnika prve i druge smene, koji će raditi po četiri sata.

Od utorka, 7. jula biće ponovo pokrenuta proizvodnja „fijata 500L“ u dve smene.

Zamenik predsednika Samostalnog sindikata FCA u Kragujevcu Nebojša Mandarić je rekao agenciji Beta da su pripremljene sve zaštitne mere u cilju sprečavanja širenja korona virusa.

Kako je kazao, na ulazu u fabriku radnicima će biti merena telesna temperatura termo kamerama i postavljene su dezinfekcione barijere. Dodao je da će svaki radnik na ulazu dobiti po dve zaštitne maske, par rukavica i naočare.

Obezbeđeni su dozeri sa dezinfekcionim sredstvima, a na radnom mestu će biti poštovana preporučena distanca među zaposlenima.

Post Author: Milan

Ostavi komentar