„Od Ratkova do NJujorka i nazad“ – moja preduzetnička priča

Motivaciono predavanje pod nazivom „Od Ratkova do NJujorka i nazad“ koje je mladima iz Kragujevca održao biznismen srpskog porekla Branko Babić, ispunilo je salu Skupštine grada do poslednjeg mesta. Organizatori ovog predavanja su Grad Kragujevac i Kancelarija za mlade koji na ovaj način žele da razvijaju i podstiču preduzetnički duh kod mladih, a posebno motivaciju koja se najbolje podstiče na ovaj način, živom rečju i uspešnim primerima iz prakse.

S obzirom na to da je kod nas još uvek ukorenjena praksa da sebično čuvamo svoja znanja, ovaj čovek radi upravo suprotno.On je uspešan, deli svoja znanja, na osnovu svega toga gradi još veći biznis i njegova kompanija danas posluje u 160 zemalja sveta. Po mišljenju zaposlenih, njegova kompanija u Austriji je osma na listi najpoželjnijih kompanija po uslovima koje nudi zaposlenima, peti je korisnik DHL-a na nivou EU, i to su samo neki od pokazatelja koji govore o tome kako je od ideje nastao veliki biznis za samo 8 godina – kazao je Stefan Jovanović, pomoćnik gradonačelnika za omladinu i saradnju sa Univerzitetom.

Brano Babić je rođen 1981. godine u malom vojvođanskom mestu Ratkovu koje se nalazi na pola puta između Sombora i Novog Sada. NJegova kompanija PhiAcademy je trenutno jedan od najvećih brendova u permanentnom mejkapu. Ima oko 200 zaposlenih, posluje u 160 zemalja sveta, trenutno ima razvijenih oko 800 proizvoda i 450 svojih predstavnika širom sveta.

Meni je zaista drago da učestvujem u ovoj inicijativi predstavnika Grada Kragujevca i da dam svoj doprinos da se podigne svest o preduzetništvu kod mladih. Moja preduzetnička priča je veoma zanimljiva i može da bude inspirativna za nekoga ko razmišlja o preduzetništvu. Ja sam od najranijih dana znao da ću se jednoga dana baviti nekim svojim biznisom. Čak sam napustio i očevu firmu u kojoj sam mogao da budem uljuljan i da imam siguran posao, kako bih sledio svoej snove – kazao je Branko Babić.

Uoči današnjeg predavanja, Branko Babić u pratnji svojih domaćina je posetio Fakultet medicinskih nauka i Prirodno-matematički fakultet gde je bilo reči o uspostavljanju saradnje ovih visokoškolskih ustanova i njegove kompanije.

Post Author: Milan

Ostavi komentar