Od 8. do 11. septembra na Šumadija sajmu 18. Šumadijski sajam poljoprivrede

Na Šumadija sajmu teku poslednje pripreme za predstojeći 18. po redu Šumadijski sajam poljoprivrede koji će pod pokroviteljstvom grada Kragujevca biti održan od 8. do 11. septembra.

Posle Novosadskog, Šumadijski sajam poljoprivrede je jedan od najvećih i veoma značajnih sajmova što su ljudi prepoznali i zbog toga i ove godine očekujemo veliki broj izlagača i posetilaca, kazao je Damjan Srejić, član Gradskog veća za ravnomerni i održivi razvoj sela i grada. Za Šumadiju ovaj sajam mnogo znači, jer na jesen sabiramo rezultate iz prethodne teške i sušne godine, a naši se proizvođači ozbiljno bore sa svim nedaćama. Sajam je idealna prilika da pokažu šta je rodilo, šta pruža Šumadija, a mnogo je toga. Ovo je prilika i za grad Kragujevac da uvidimo koliko im je naša podrška sa duplo većim budžetom za poljoprivredu ove godine značila, jer smo se trudili da im pomognemo koliko smo mogli, kazao je Srejić.

Pored tradicionalnih izlagača iz svih oblasti poljoprivrede i predstavnika gradova i opština iz Srbije i regiona sa prepoznatljivom ponudom, ovogodišnji sajam poljoprivrede imaće nekoliko specifičnosti, najavio je Aleksandar Štajn direktor Šumadija sajma. Na zajedničkom štandu predstaviće se proizvođači vina, rakije i piva što je brend Kragujevca i Šumadije, a u subotu se organizuje priprema kačamaka sa namerom da se obori nacionalni i Ginisov rekord po obimu i težini. Pored tradicionalno bogatog kulturno umetničkog programa, izložbe sitnih životinja posetioce očekuje fijakerijada, škola jahanja i biće predstavljena i dresura pasa. Na 18. Šumadijskom sajmu poljoprivrede pored domaćih izlagača ove godine prisustvovaće i gosti iz grada Kumanovo sa kojim će Šumadija sajam potpisati memorandum o saradnji. Grad Kragujevac pokrovitelj je svih sajamskih manifestacija čime pruža značajnu podršku Šumadija sajmu kao preduzeću, a veliku zahvalnost Gradu dugujemo i zbog toga što nam pomaže u organizaciji jednog ovakvog kompleksnog i ozbiljnog događaja, kazao je Štajn.

Svečano otvaranje 18. Šumadijskog sajma poljoprivrede zakazano je u četvrtak 8. septembra u 11.00 sati.

Post Author: Milan

Ostavi komentar