Obilne padavine tokom noći dovele do poplava u mnogim delovima grada

Obilne padavine koje su tokom noći zadesile Kragujevac dovele su do plavljenja mnogih ulica i čitavih delova grada.

Gotovo bujična voda kretala se ulicama Stanova, Bulevarom Kraljice Marije u delu kod Ozona a u pojedinim podvožnjacima kao na petlji kod Zvezde bilo je i zaglavljenih automobila.

Lepenica je pružila prizor kakav ne pamte ni najstariji Kragujevčani, makar od kada je regulisano korito Lepenice. Voda je bukvalno došla do vrha uređenog korita i malo je nedostajalo da dođe i do izlivanja u samom centru grada.

Kišna i fekalna kanalizacija nisu mogle da prime svu vodu pa su mnogim građanima Kragujevca poplavljeni podrumi ali i prizemni delovi kuća, naročito u naseljima Ilina Voda, Ilićevo, Grošnica i Veliko polje.

Brzom reakcijom pripadnika Sektora za vanredne situacije Grada Kragujevca, Policijske uprave i Javno komunalnih preduzeća „Šumadija“ i „Vodovod i kanalizacija“, do 2 sata posle ponoći evakuisano je 13 građana, među kojima i jedno dete.

Ljudski životi nisu bili ugroženi, ali je poplavljeno oko 100 domaćinstava i dvorišta.

Tokom cele noći pripadnici Sektora za vanredne situacije, Policijske uprave Kragujevac, Javno komunalnih preduzeća, na kritičnim lokacijama rešavali su probleme izazvane poplavama i sanirali posledice na poziv građana.

Građani koji su pretrpeli štete na objektima, istu mogu prijaviti na broj telefona 034/505 800.

 

 

Post Author: Milan

Ostavi komentar