Obeležena 82. godišnjica Igmanskog marša

Polaganjem venaca kraj spomen-obeležja herojima i borcima na Trgu kod Krsta obeležena je 82. godišnjica Igmanskog marša, jedne od najznačajnih operacija tokom Narodno – oslobodilačke borbe u Drugom svetskom ratu. Pored predstavnika Subnora i veterna vojske Srbije, vence je u ime grada položila Gordana Damnjanović, članica komisije Privremenog organa grada Kragujevca.

Nakon polaganja venaca, u Svečanom salonu zgrade Grada, Subnor Srbije je uručio priznanja zaslužnim pojedincima i ustanovama.

Najviše priznanje Subnora Srbije, medalju borca dobili su Dom zdravlja Kragujevac i Zastava Zavod za zdravstvenu zaštitu radnika, dok su zahvalnice i priznanja dobili i Zavod za urgentnu medicinu i Centar za socijalni rad, u znak zahvalnosti za podršku borcima u oblasti zdravstvene i socijalne zaštite.

Grad Kragujevac u saradnji sa Subnorom veliku pažnju i zahvalnost duguje i poklanja udruženjima, organizacijama, ustanovama koje pomažu građanima. Na inicijativu Subnora, sa nacionalnog nivoa pokrenuta je jedna kampanja u okviru koje smo pregovarali sa ustanovama i komunalnim preduzećima za ostvarivanje određenih beneficija. Te beneficije su prvenstveno bile za borce na primarnom nivou zdravstvene zaštite u smislu prioriteta pri zakazivanju i obavljanju pregleda. Nakon konstituisanja gradske vlasti predstoji nam preduzimanje aktivnosti u smislu benefita, odnosno popusta za plaćanje računa za vodu i za oblast komunalnih delatnosti – kazala je Damnjanović.

Subnor ne zaboravlja ustanove i organizacije koje pomažu borcima, poručio je Željko Zirojević, predsednik GO Subnora i naglasio da su borci uvek tu, i u ratu i u miru.

Post Author: Milan

Ostavi komentar