Obaveštenje Zvezdana Račića veteranima ratova, ratnim vojnim invalidima i članovima njihovih porodica

Zvezdan Račić, veteran i učesnik ratova 1991-1999 obaveštava javnost o tribinama koje treba da se održe o Nacrtu zakona vezanom za borce i veterane ratova. Njegovo saopštenje objavljujemo u celini :

„OBAVEŠTENJE SVIM VETERANIMA U KRAGUJEVCU I OKOLINI, KAO I ŠIROM SRBIJE!!!

U VEZI NACRTA ZAKONA KOJI JE DRŽAVA SRBIJA I MINISTARSTVO NA ČELU SA MINISTROM ĐORĐEVIĆEM PRIPREMILA, A KOJI JE DIREKTNO USMEREN PROTIV INTERESA BORACA, RATNIH VOJNIH INVALIDA I ČLANOVA NJIHOVIH PORODICA, POZIVAM SVE VETERANE NA NIVOU GRADA KRAGUJEVCA I OKOLINE, DA SE PRIPREME I IZAĐU NA JAVNU RASPRAVU POVODOM TOG NAKARADNOG NACRTA ZAKONA KOJI NAM PODMEĆU KAO KUKAVIČJE JAJE. INAČE, NACRT ZAKONA NIKAD NIJE BIO GORI, I NJIME ĆE NAM SROZATI STATUS U DRUŠTVU I EGZISTENCIJU VIŠE NEGO ŠTO SU IKADA USPELI!?! NAPRAVILI SU TAKAV ZAKON DA U SVAKOM SLUČAJU BORCI GUBE!?! AKO GA USVOJE GUBIMO SVE ŠTO INAČE PO ZAKONU I PO PRAVDI BOGA ZASLUŽUJEMO, A AKO USPEMO DA GA OBORIMO OPET GUBIMO A ONI DOBIJAJU, JER OPET NEĆEMO IMATI ZAKON KOJI NAM ITEKAKO TREBA, I KOJIM BI KOLIKO TOLIKO POPRAVILI SVOJ STATUS U DRUŠTVU, I SAČUVALI EGZISTENCIJU NAŠIH PORODICA I NAS SAMIH. ZATO POZIVAM SVE VETERANE DA SE POJAVIMO U ŠTO VEĆEM BROJU, INAČE NIKADA NIŠTA NEĆEMO MOĆI NI DA DOBIJEMO NI OSTBARIMO ŠTO SE ZAKONA TIČE. NEMOJTE SE UZDATI U DRUGOGA JER ONI BAŠ TO I OČEKUJU. OČEKUJU NESLOGU KOJU NAM STALNO PLASIRAJU NA MNOGE NAČINE, DA SE IZMEĐU SEBE CEPAMO I RAZJEDINJUJEMO, ŠTO KAO REZULTAT NJIMA DAJE MOGUĆNOST DA MANIPULIŠU SA NAMA!?! TAKOĐE JE BITNO DA SE SVAKO OD NAS KOLIKO TOLIKO SPREMI, PROČITA NEKO SLOVO ZAKONA, I VIDI ŠTA POKUŠAVAJU DA NAM PODMETNU! UKOLIKO NISTE SPOSOBNI NI ZA TO, BAR SE POJAVITE DAJTE PODRŠKU BRAĆI KOJA ĆE IZAĆI DA BRANE VAŠE I INTERESE SVIH NAS ZAJEDNO.

Tribine za javnu raspravu će biti organizovane u sledećim gradovima:

13. maj, VRANJE Skupština Grada Vranja, 11.00 časova

13. maj, LESKOVAC Skupština Grada Leskovca, 17.00 časova

15. maj, KRAGUJEVAC Skupština Grada Kragujevca, 12.00 časova

17. maj, UŽICE Skupština Grada Užica, 12.00 časova

20. maj, SJENICA Skupština Opštine Sjenica, 12.00 časova

20. maj, KRALJEVO Skupština Grada Kraljeva, 18.00 časova

23. maj, SOMBOR Skupština Grada Sombora, 11.00 časova

23. maj, ZRENJANIN Skupština Grada Zrenjanina, 17.00 časova

27. maj, NOVI SAD Skupština Grada Novog Sada, 12.00 časova

29. maj ZAJEČAR Skupština Grada Zaječara, 12.00 časova

31. maj BEOGRAD Gradska uprava Grada Beograda (sala br.2, suteren), 12.00 časova

3. jun NIŠ Skupština Grada Niša, 12.00 časova

JOŠ JEDNOM POZIVAM SVE BORCE DA IZAĐU I POJAVE SE U SVOM ILI NAJBLIŽEM GRADU, KAKO BI SVI OVI KOJI RADE PROTIV NAS VIDELI DA SA NAMA VIŠE NE MOGU DA MANIPULIŠU! KAKO RADILI TAKO NAM BOG POMOGAO!!!

Borac/veteran Zvezdan Račić Učesnik ratova 1991. – 1999.“

Post Author: Milan

2 thoughts on “Obaveštenje Zvezdana Račića veteranima ratova, ratnim vojnim invalidima i članovima njihovih porodica

    Bosko

    (14 маја, 2019 - 1:29 pm)

    TREBA SVI DA IZAĐEMO I VIDIMO ŠTA NAM JE RADIT ZA DOBROBIT SVIH NAS BORACA,

    Zvezdan Racic

    (30 јануара, 2022 - 11:22 pm)

    Hvala na podrsci.
    Na zalost u Kragujevcu se, slobodno mogu da kazem, nije pojavio NIKO. Javnoj raspravi je prisustvovalo 20ak ljudi, mahom sa strane. Iz Kragujevca nije doslo ni 5 ljudi, sto dovodi do zakljucka da su dva boracka udruzenja koja “operisu“ na teritoriji grada Kragujevca, minirala ovu javnu raspravu iako je bila veoma bitna za boracku populaciju. Toliko o borackim udruzenjima u Kragujevcu i njihovom “radu“.
    Na zalost, ja ovaj post nisam video uopste pa zbog toga i kasni ovaj moj komentar. U svakom slucaju, one koje bude zanimalo sta se desilo sada mogu da znaju.

Ostavi komentar