NURDOR obeležava Svetski dan dece obolele od raka

U okviru obeležavanja Svetskog dana dece obolele od raka – 15. februara, Podružnica Nacionalnog udruženja roditelja dece obolele od raka (NURDOR) u Kragujevcu, organizuje niz manifestacija pod sloganom „I ja se borim“, kojima će ukazati na tešku borbu dece koja boluju od malignih bolesti.

U utorak, 12. februara u 19 sati u amfiteatru Fakulteta medicinskih nauka Univerziteta u Kragujevcu biće organizovano predavanje na temu „I ja se borim“. Učesnici predavanja su doktor i psiholog sa Hematoonkologije Klinike za predijatriju Kliničkog centra
Kragujevac, volonteri NURDOR-a, kao i roditelji i deca koji su iz najteže životne bitke izašli kao pobednici. Kutija za
donacije će tamo biti postavljena tokom cele naredne nedelje.

Dan kasnije na istom mestu od 20.30 sat biće prikazan film „Patch Adams“. Ulaznice neće biti posebno naplaćivane, ali će svako ko želi da podrži rad NURDOR-a, u skladu sa svojim mogućnostima, moći da ostavi novčani prilog u postavljenu kutiju NURDOR-a.
Akciju će podržati i kragujevački kafići: Oblomov, Buena Vista, Carpe Diem, Porta, Terminal 7, What’s up, Urban… Računi za kafu, umesto novcem, moći će da se plate slanjem SMS poruke na broj 1150 u tačno određenom vremenskom intervalu toga dana. Ovom prilikom NURDOR poziva sve koji mogu, da se priključe ovoj akciji tokom čitave nedelje obeležavanja borbe protiv dečijeg kancera. U dogovoru sa studentima Fakulteta medicinskih nauka, akciji su se pridružile studentske organizacije Fakulteta inženjerskih nauka, Prirodno-matematiškog fakulteta, Filološko-umetničkog fakulteta, Ekonomskog i Pravnog fakulteta. Oni će organizovati žurke u humanitarne svrhe.

Svetski dan dece obolele od raka – 15. februar, u Kragujevcu će tradicionalno biti obeležen zabavnim programom na Trgu „kod Krsta“. U muzičkom delu nastupiće poznati ragujevački umetnici – vokalna solistkinja Danica Krstić, bendovi Propaganda 117 i Trio pop art, ansambl SKC-a, mađioničar i drugi…

Akciji NURDOR-a u Kragujevcu pridružili su se i Udruženje “Biram Kragujevac”, PD “Žeželj”, PEK “Gora” i “Svet balona”. U pešačkoj zoni biće postavljeni štandovi za prodaju suvenira NURDOR-a, a sve u cilju da sa sakupi što više novca za borbu dece i poboljšanje uslova lečenja.

Post Author: Milan

Ostavi komentar