Novo igralište u Rudničkoj ulici

Nakon renoviranja terena za male sportove u Rudničkoj ulici, MZ 21. oktobar, član Gradskog veća za sport Predrag Stevović, predao je na upotrebu najmlađim sugrađanima novo igralište. U skladu sa Pravilnikom o bezbednosti dečijih igrališta, ljuljaške, tobogan, ljuljalice i druge sprave, parkovski mobilijar i tartan podloga izašli su iz radionice preduzeća Šumadija d.o.o. Budući da u ovom delu naselja nije postojalo igralište za najmlađe, radnici preduzeća uradili su i pripremne, građevinske radove za njegovo postavljanje. Novoizgrađeno igralište u Rudničkoj ulici i igralište koje će biti izgrađeno u selu Dobrača, donacija je CTP invest Srbija.

Igralište u jednom naselju je nešto što upotpunjuje infrastrukturu tog naselja i najmlađima pruža mogućnost da se igraju ispred svojih zgrada, rekao je član Gradskog veća za sport Predrag Stevović. Ponosan sam što smo uspeli da završimo još jedno igralište za decu u jednom od većih gradskih naselja i sa velikim brojem mladih porodica, gde će majke moći da izvedu svoju decu a da ne pešače nekoliko kilometara do prvih zabavnih sadžaja za njihove mališane. Ponosan sam što će deca moći da se druže i igraju ovde a svi znamo da se kroz sport, igru i rekreaciju, najmlađi uče toleranciji i miru. Važno je da deci obezbedimo i damo razlog da izađu iz svojih kuća i stanova, da ostave tablete i telefone i okrenu se prirodi i slobodnom vremenu provedenom napolju, rekao je Stevović. Siguran sam da sve ovo što radimo radimo na najbolji mogući način i u tome imamo podršku gradonačelnika Nikole Dašića. Sa druge strane obezbedili smo pravu gradsku radionicu preduzeća Šumadija d.o.o koja proizvodi sve potrebno za igrališta od sprava i podloge do montiranja. To nam daje za pravo da kažemo da smo lideri u izgradnji i renoviranju igrališta za decu, terena za male sportove, teretana na otovrenom i u tome ćemo da nastavimo.

Stevović je podsetio da su do sada realizovani projekti predviđeni programom za ovu godinu. Uradili smo sedam otvorenih terena za male sportove, četiri fiskulturne sale, četiri teretane na otvorenom i ostalo nam je da uradimo još igralište za decu u drugom delu naselja MZ 21. oktobar, MZ Lepenica i u selu Dobrača. Time ćemo realizovati plan od šest takvih igrališta, a trudićemo se da iskoristimo povoljne vremenske uslove bez padavina da sve radove privedemo kraju.

U Rudničkoj ulici sve do sada nije bilo igrališta prilagođenih najmlađima i ovo je potpuno novo igralište prilagođeno Pravilniku o bezbednosti dečijih igrališta, rekla je direktorka preduzeća Šumadija d.o.o Jasmina Mihajlović i apelovala na odgovornost posetilaca da zajednički čuvamo mesto na kojem će se naša deca bezbedno moći da se igraju.

U ime Saveta mesne zajednice, lokalnoj samoupravi i radnicima preduzeća Šumadija d.o.o, zahvalila se Ana Jošović, predsednica Saveta MZ 21. oktobar i istakla da je vrednost investicije mnogo veća od finansijske jer se i najmlađima stvaraju uslovi za zdrav život i druženje.

Post Author: Milan

Ostavi komentar