Novi skandal na Univerzitetu

Smenjeni rektor Nebojša Arsenijević i njegov sin Aleksandar psujući i uz pretnje smrću, fizički su napali profesora dr Dejana Baskića u holu Medicinskog fakulteta Univerziteta u Kragujevcu, objavio je Blic.

Bivši rektor udario je profesora Baskića s leđa u trenutku kada je ovaj išao od amfiteatra ka izlaznim vratima fakulteta. Potom je pljuvao, psovao, vređao i pretio nasred fakulteta. Smenjeni rektor i sin psovali su i pretili naočigled dece koja su u pratnji roditelja došla zbog upisa.

Do napada u kojem je profesoru Baskiću zaprećeno smrću i „da se čuva ubuduće“ došlo je pre dva dana, posle sednice nastavnog veća Medicinskog fakulteta.

– Izašao sam iz amfiteatra i krenuo ka izlaznim vratima i pred kraj hodnika osetio sam udarac u rame i uzvik „skloni se da prođem“. U prvom trenutku nisam znao ko je, a od tog udarca, guranja, posrnuo sam – ispričao je za „Blic“ profesor Baskić. Kako dodaje, Arsenijević opet kreće ka njemu, ali on mahinalno, na guranje, hvata rektora za ruku i sklanja sa sebe.

– Pitao sam ga „profesore, šta to radite“, a onda me je pljunuo. Ostao sam smiren, a on je pobesneo još više – kazao je profesor.

U incidentu su se dalje našli i profesori koji podržavaju bivšeg rektora Arsenijevića kao i njegov sin, koji je prema tvrdnjama Baskića i sam izneo nekoliko pretnji.

On je odmah po odlasku sa fakulteta podneo policiji krivičnu prijavu protiv Arsenijevića. Policija je uzela i snimak kamera sa fakulteta, a profesor Baskić je juče identifikovao učesnike i dao izjavu.

 

Izvor : BLIC

Post Author: Milan

Ostavi komentar