Novi hotel Holiday Inn Express u blizini jezera Bubanj imaće 73 sobe, restoran i fitnes zonu

Nakon što je u septembru najavljeno da će Kragujevac biti drugi grad, nakon Beograda, koji će dobiti hotel Holliday Inn Express sada je na javni uvid izložen urbanistički projekat za dogradnju i proširenje postojećeg objekta u park naselju Jezero Bubanj koji će nakon planiranih radova prerasti u hotel sa četiri zvezdice i biti deo internacionalnog lanca hotela.
Inicijator i investitor izrade urbanističkog projekta je preduzeće MR Bussines Team iz Kragujevca, a izrada je poverena Andzor Engineering-u iz Novog Sada.
– Spratnost izgrađenog dela se zadržava, a spratnost proširenja je mah do P+1. Površina za ovu namenu iznosi cca 0,27 ha. U skladu sa namenom, na lokaciji će biti izgrađen hotel sa restoranom. Specifičnost lokacije koja uslovljava rešenje je postojanje konstrukcije objekta u izgradnji koji je u projektantskom, konstruktivnom, a posledično i u estetskom smislu ostavlja pečat pri oblikovanju prostora. Postojeći objekat se rekonstruiše i dograđuje kako bi se izgradio hotel kategorije najmanje 4*, a u skladu sa internacionalnim hotelskim standardima i standardima brenda Holiday Inn Express – dodaje se u urbanističkom projektu.
Arhitektonsko rešenje koncipirano je tako, da su smeštajni kapaciteti organizovani u postojećem delu objekta, a restoran nezavisan od hotela, u dograđenom delu. U predloženom rešenju, objekat ima kapacitet od 73 sobe.
Zadržava se visinska regulacija objekta u izgradnji, tako da je spratnost izgrađenog dela Po+Pv+2 (3 nadzemne etaže), a spratnost proširenja / dogradnje je P+1.
– S obzirom na to da se zadržava pozicija natkrivene kolsko-pešačke rampe za pristup podrumu, u podrumu rekonstruisanog objekta budućeg hotela projektovana su garažna parking mesta za goste hotela, kao i kolsko-pešački pristup zaposlenog osoblja hotela (službeni ulaz i prijem artikala za restoran). Pored garažiranja, u podrumskom delu objekta namenjenom hotelskim sadržajima projektovane su službene, tehničko-inženjerske, servisne i pomoćne prostorije – dodaje se u UP.
Nezavisno od hotela, u podrumu će funkcionisati i fitnes sala za spoljne korisnike, sa svim potrebnim prostorijama.
Zadržavanjem postojeće konstrukcije na lokaciji uslovljena je određena žfunkcionalna organizacija. Tako su u većem delu visokog prizemlja projektovani hotelski sadržaji ugostiteljskog tipa (prijemni deo hotela, administrativni deo hotela, konferencijski deo, ugostiteljski deo bara, ugostiteljski deo restorana hotela) orijentisani ka Lepeničkom bulevaru i severozapadnoj / severoistočnoj strani parcele, pa se ostvaruju kvalitetne vizure prema jezeru.
U ostatku prizemlja projektovan je restoran koji funkcioniše nezavisno od hotela.

Smeštaj vozila je predviđen delimično na građevinskoj parceli ispred objekta, a delimično u podrumskoj etaži objekta. Ukupa neto površina objekta iznosi 4.518 m2, dok je neto korisna površina 4.383 m2 a bruto 5.612 m2.

Urbanistički projekat za izgradnju novog hotela Holiday Inn Express-a na javnoj prezentaciji će biti izložen do 7. decembra.
Ranije je saopšteno da se početak izgradnje očekuje u prvom kvartalu naredne godine. Rok za završetak je 18 meseci, odnosno planirano je otvaranje u maju 2025.
Izvor : eKapija
Foto : (Foto: Printscreen/Urbanistički projekat/Andzor Engineering)
Piše : S.T.

Post Author: Milan

Ostavi komentar