Nove kante i kontejneri za Kragujevac od Ministarstva zaštite životne sredine

Kragujevac je jedan od 34 grada i opština u Srbiji koji je dobio nove kante i kontejnere od Ministarstva zaštite životne sredine. Ugovor o ustupanju opreme sa Jelenom Tanasković državnom sekretarkom tog ministarstva, u ime grada Kragujevca potpisao je Stefan Nikezić član Gradskog veća za unapređenje i zaštitu životne sredine.

U okviru akcije koja se sprovodi u cilju unapređenja upravljanja otpadom, što je jedan od prioriteta resornog ministarstva, grad Kragujevac odnosno JKP Šumadija dobilo je 131 kantu za smeće od 240 litara i 120 kontejnera od 1100 litara.

Naš zadatak je da doprinesemo da javni prostori u Kragujevcu budu čistiji. Ovakav vid podrške resornog ministarstva u tom važnom poslu značajno će doprineti adekvatnijem upravljanju otpadom u našem gradu, kazao je Nikezić i dodao, da će time biti olakšan rad JKP Šumadije.

Inače, Ministarstvo zaštite životne sredine ukupno je obezbedilo 3 225 kanti i 2 940 kontejnera za lokalne samouprave koje su na javnom pozivu prijavile potrebu za ovom opremom.

Post Author: Milan

Ostavi komentar