Nova školska godina: Maska obavezna u učionicama

Osnovci nižih razreda ove školske godine, zbog pandemije, od 1 septembra su u učionicama i to samo pre podne. Odeljenja sa više u od 15 đaka deliće se u dve grupe, a imaće najviše četiri časa od 30 minuta. 
Posle podne je rezervisano za starije osnovce, čija će se odeljenja takođe deliti u dve grupe i imaće najviše šest časova. Jedan dan će dolaziti u školu, a drugi slušati onlajn nastavu. Ocenjivanje i provera znanja biće isključivo u školi. Roditelji koji su u porodici imali nekoga teškog obolelog od korone ili je neko umro, moći će tokom septembra da odaberu da li će im dete pohađati nastavu ili će slušati onlajn predavanja. Za tu decu biće obezbeđeni posebni termini za ocenjivanje.Na časovima fizičkog neće biti kolektivnih sportova, navijanja i skandiranja, a na časovima muzičkog pevanja i hora, rekao je epidemiolog Predrag Kon, jer to, kao je objasnio, povećava rizik od izlučivanja virusa.

Kada je reč o nošenju maski, Kon kaže da je najbezbednije da đaci stalno nose maske, ali da je moguće napraviti i male pauze. Epidemiolog Darija Kisić Tepavčević rekla je da sve maske mogu da se nose uključujući i pamučne, a obezbeđivaće ih roditelji. Učenici koji ne nosi masku dobijaće opomene, a ako to ne da rezultate dobiće ukor ili isključenje.

Post Author: Olivera Ilic

Ostavi komentar