Nikolaj Arsenijević – prvorođena beba u 2022. godini

Gradonačelnik Kragujevca Nikola Dašić sa svojim saradnicima uručio je prvorođenoj bebi Nikolaju Arsenijeviću poklon čestitku vrednosti 100 000 dinara. Predstavnike Grada su u Univerzitetskom kliničkom centru Kragujevac dočekali zamenik direktora UKC Kragujevac Prof. dr Predrag Đurđević, rukovodilac Klinike za ginekologiju i akušerstvo Aleksandra Dimitrijević, glavna medicinska sestra Klinike za ginekologiju i akušerstvo Zorica Radošević, kao i tetka malog Nikolaja.

U UKC Kragujevac dočekale su nas lepe vesti – dobili smo Nikolaja Arsenijevića, kazao je gradonačelnik. NJegovoj mami i tati, koji su sada najsrećniji roditelji na svetu, poželeo bih zdravlja, uspeha i da se zajedno sa svojim prvorođenim detetom uz mnogo sreće probijaju kroz život.

U novogodišnjoj noći dobili smo tri dečaka, rekla je Aleksandra Dimitrijević, rukovodilac Klinike za ginekologiju i akušerstvo. Mama Mirjana i beba Nikolaj su dobro. Dečak se rodio u 1 sat i 11 minuta, težak je oko 3,5 kilograma, dužine 50 cm i dobio je ocenu 10 na rođenju.

Pored podrške koju grad Kragujevac ukazuje roditeljima provorođene bebe u nogodišnjoj noći čestitkom u iznosu od 100 000 dinara, u skladu sa novim populacionim merama Vlade Republike Srbije, mali Nikolaj će od države dobiti 300 000 dinara.

Post Author: Milan

Ostavi komentar