Naknada štete od 200 000 do 800 000 dinara za stambene objekte

Na danas održanoj sednici okružnog Štaba za vanredne situacije Šumadijskog upravnog okruga bilo je reči o posledicama nevremena koje je zadesilo Šumadiju 16. i 17. juna.

Komandant Štaba Biljana Ilić Stošić naglasila je da će nadoknada štete nastale usled obilnih padavina iznositi od 200.000 do 800.000 dinara za stambene objekte, a da oni objekti koje posebna građevinska komisija proglasi neuslovnim za stanovanje, mogu da računaju na 3 – 4 miliona dinara pomoći od države.

Građani koji nisu prijavili štetu još uvek mogu to da učine putem telefona 505 800.

Zoran Kočović, načelnik Uprave za vanredne situacije istakao je da je da su sva javno-komunalna preduzeća na terenu i da saniraju posledice poplava. Formirane su sve komisije za procenu štete i očekuje se da one do polovine narednog meseca završe svoj posao, procene štetu, donesu rešenja, nakon čega bi isplata nadoknade mogla da počne.

Danas će se izvršiti dezinfekcija na području grada Kragujevca, rekao je direktor Instituta za javno zdravlje Nebojša Ranković, i dodao da će se prvenstveno dezinfikovati ona domaćinstva koja nisu mogla biti dezinfikovana odmah jer se voda do tog trenutka nije povukla. Ranković je naglasio da su se 20. juna izvršile mere dezinfekcije u 32 poplavljena područja, a da se danas nastavljaju.

Post Author: Milan

Ostavi komentar