Najlepše dvorište u Kragujevcu je u Lužnicama

Priznanje “Najlepše dvorište u 2019. godini” u okviru tradicionalne manifestacije „Dani otvorenih dvorišta“ poneli su Ana i Milanče Obradović iz Lužnica, drugo mesto pripalo je Radiši Radosavljevićui iz Svetinje, a treće Zorici Stamenkovići iz Poskurica.

U cilju očuvanja prirode, oplemenjivanja prostora, uklanjanja divljih deponija i razvoja sela, manifestaciju „Dani otvorenih dvorišta“ već 13 godina uz podršku grada Kragujevca organizuje Gradska turistička organizacija u saradnji sa Centrom za poljoprivredu i ruralni razvoj.

Na svečanosti u zgradi Gradske uprave, nagrade su uručene dobitnicima koji su se u odnosu na 62 učesnika iz 13 sela sa teritorije grada Kragujevca izdvojili kao najbolji u još tri kategorije.

Najlepši detalj u svojim dvorištima imaju tri dobitnika iz Vlakče Nada Gajić, Draga Pavlović i Slavojka Ješić. Prvo mesto za Najlepše etno dvorište pripalo je Dragici Gajić iz Dulena, drugo Marku Ješiću iz Vlakče, a treće mesto je osvojila OŠ „Prota Stevan Popović“ iz Čumića. U kategoriji Najlepše park dvorište prvo mesto osvojila je Lidija Lazić iz Stragara, drugo Draginja Vučković iz Vlakče, a treće Mirjana Jovanović iz Cerovca.

Čestitajući dobitnicima nagrada Bojan Pavlović vd direktora Gradske turističke organizacije zahvalio se svim učesnicima jer je svako od njih u proteklih godinu dana uradio nešto novo u svom dvorištu i životnom okruženju i time doprineo da manifestacija “Dani otvorenih dvorišta” bude još uspešnija.

“Osnovni cilj manifestacije je promocija očuvanja životne sredine i ljudi koji se bave negovanjem i kultivisanjem svoje životne sredine a ujedno i naše, a i prilika je da promovišemo seoski turizam za koji imamo nesvakidašnji potencijal u celoj Šumadiji i Pomoravlju”, kazao je Pavlović.

Pored pehara i zahavlnica, za sve dobitnike obezbeđene su i nagrade: baštenske makaze, crevo ili rukavice, sadnice cveća i drveća, vaučere za otvorene ili zatvorene bazene, a najbolji su od Dunav osiguranja dobili “Čuvara kuće” na godinu dana.

Post Author: Milan

Ostavi komentar