Najava izgradnje sportskih igrališta

U zgradi Gradske uprave, održan je sastanak između predstavnika lokalne samouprave grada Kragujevca i delegacije Južnomoravske regije, na temu njihove saradnje u oblasti obrazovanja, kulture i sporta.. Na sastanku bilo je reči ne samo o saradnji i prijateljstvu gradova Kijova i Kragujevca već i o projektu izgradnje dva identična multifunkcionalna sportska igrališta u Kijovu i Kragujevcu. Vrednost investicije za oba igrališta je oko 400.000 eura, a izgradnja će biti finansirana iz posebnih fondova koje ima češka Vlada.

Predsednik Skupštine grada Miroslav Petrašinović podsetio je da saradnja Južnomoravske regije i grada Kragujevca traje 15 godina.Naš grad i česki Kijov vezuju pre svega prijateljski odnosi ali i brojni zajednički realizovani projekti u oblasti kulture i obrazovanja. Izgradnja multifunkcionalnog igrališta u Kragujevcu, daće nam podstrek da sa našim češkim prijateljima zajednički delujemo i razvijamo projekte koji su korisni za naše građane, rekao je Petrašinović.

„Južnomoravska regija od svog nastanka daje podršku brojnim projektima grada Kragujevca. Sada smo započeli saradnju i u oblasti sporta, gde nam je prioritet izgradnja multifunkcionalnih igrališta, a očekujem unapređenje saradnje u oblasti obrazovanja, kulture i umetnosti“, rekao je Bohumil Šimek, predsednik Južnomoravske regije.

Na sastanku načelno je dogovoren početak saradnje između Muzičke škole “dr Miloje Milojević“ u Kragujevcu i konzervatorijuma iz Brna, koji će 2019. godine obeležiti 100 godina postojanja.

Veoma značajna je i saradnja razvojnih agencija,

Regionalne agencije za ekonomski razvoj Šumadije i Pomoravlja i Agencije za regionalni razvoj Južnomoravske regije, koje su zajednički realizovale brojne projekte. Južnomoravska regija je do sada u Kragujevcu, osim prosvetne saradnje, finansirala i projekte u oblasti komunalne infrastrukture, kulture i socijalne zaštite.

Post Author: Milan

Ostavi komentar