Na teritoriji katastarske opštine Cvetojevac završena obeležavanja i geodetska merenja za izgradnju pruge Sobovica –Lužnice – krak Batočina

Radi izrade elaborata geodetskih radova i projekta geodetskog obeležavanja za deobu parcela u okviru projekta izgradnje železničke pruge Sobovica – Lužnice – krak Batočina i dokumentacije za potrebe sprovođenja promena u katastru nepokretnosti i izradu, geodeti preduzeća „Plot Trade doo Beograd“ na koje je Vlada Srbije prenela investitorska prava ugovorom za izradu tog dokumenta, završili su obeležavanje trase na teritoriji katastarske opštine Cvetojevac, kaže Aleksandar Milošević, pomoćnik gradonačelnika za realizaciju kapitalnih projekata i saradnju sa Vladom RS. U nastavku aktivnosti preduzeća, radovi počinju na teritoriji Novog Milanovca, a geodeti će raditi još u Resniku, Cerovcu, Lužnicama i Desimirovcu. Rok za završetak radova obeležavanja i geodetskih merenja je 30 dana, ističe Milošević, pomoćnik gradonačelnika. Sledeći korak je postupak deobe parcela u Katastru a zatim postupak eksproprijacije, a to je ono što najviše interesuje sugrađane, kaže Milošević. Prema podacima na trasi od 13,6 kilometara i 1,4 kilometara za test prugu ukupno je 654 parcela za deobu i početak radova na eksproprijaciji bi trebalo da otpočnu do kraja jeseni.

Projekat izgradnje železničke pruge Sobovica – Lužnice – krak Batočina, Vlada Srbije proglasila projektom od posebnog značaja za Republiku Srbiju, a drugim zaključkom predstojeći postupak eksproprijacije proglasila projektom od javnog interesa, podsetio je Aleksandar Milošević, pomoćnik gradonačelnika za realizaciju kapitalnih projekata i saradnju sa Vladom RS. Izgradnja nove železničke pruge od 13,6 kilometara i test pruge od 1,4 kilometara je od velikog značaja za Republiku Srbiju, za Grad Kragujevac i čitav region jer osim transporta gotovih proizvoda i repromaterijala, povezivanja MIND Parka, kompleksa Simens sa javnom prugom Kragujevac- Batočina, biće otvoren i putnički saobraćaj. Saradnja žitelja ovih opština sa radnicima preduzeća ”Plot Trade” na terenu od velikog je značaja za realizaciju ovog kapitalnog projekta, dodao je Milošević.

Post Author: Milan

Ostavi komentar