Na prodaju ponuđen vojni kompleks u Ilinoj vodi

Država Srbija ponudila je na prodaju 68 nepokretnosti koje nisu neophodne za funkcionisanje Vojske Srbije, navodi se u oglasu Republičke direkcija za imovinu.

Među njima nalazi se i vojni kompleks u Ilinoj vodi u Kragujevcu. Početna cena za kompleks je 226 hiljada evra.

Kako se navodi, rok za podnošenje ponuda je 15 dana a posle komisijskog otvaranja ponuda odluku o najpovoljnijim doneće komisija. Republička direkcija za imovinu očekuje da će visina ponuđene cene biti odlučujuća u izboru kupca.

Na oglas mogu da se jave sva pravna i fizička lica, a razgledanje uz prethodnu najavu organizovano je 14. i 15. seprembra u terminu od 12 do 13 časova.

Iako veliki deo javnosti u Kragujevcu, odavno iščekuje od Vojske Srbije da se razreši problem sa kasarnom Radomir Putnik, koja se nalazi u najužem gradskom jezgru a pri tome se gotovo ne koristi a deo objekata u kompleksu je i do pola srušen, to se još uvek nije dogodilo. Odavno se nije čulo ni od gradskih vlasti da pokušavaju da ovaj problem razreše pa se u ovom trenutku ne može reći ni da li sa te strane uopšte postoji interesovanje da se i ova lokacija konačno uključi u ozbiljne planove razvoja grada.

Post Author: Milan

Ostavi komentar