Na jezeru Bubanj još 25 sadnica belog jasena

U cilju sprečavanja negativnih efekata klimatskih promena, a posebno doprinosa čistijem vazduhu, grad Kragujevac finansirao je nabavku još 25 sadnica belog jasena za ozelenjavanje jezera Bubanj. Nove sadnice, radnici JKP Šumadije – sektor Zelenilo, posadili su na prostoru između jezera i ulice Save Kovačevića.

Jezero Bubanj je predivna zelena oaza za odmor i rekreaciju, biser koji se nalazi u centru grada, kazao je Stefan Nikezić član Gradskog veća za zaštitu i unapređenje životne sredine. Dobili smo nove pešačke i trim staze, konstantno ulažemo sredstva i unapređujemo ovaj prostor. Tokom leta ovo je veoma atraktivna lokacija za građane gde mogu da dođu u prirodu i tako pobegnu sa vrelog asfalta. Proteklog vikenda, podsetio je Nikezić, zasadili smo u ulici 9. maja u naselju Beloševac 21 stablo belog jasena, a pre deset dana, na istom ovom mestu sa amabasadorom Malezije u okviru projekta „Zelena Srbija“ zasadili smo 20 stabala belog jasena.

Nastavićemo i dalje da unapređujemo životnu sredinu u Kragujevcu, poručio je Nikezić, a posebno na jezeru Bubanj koje je veoma bitno za naše sugrađane ali i goste grada.

Post Author: Milan

Ostavi komentar