Mora li ovako….

Prilikom odnošenja nepropisno parkiranog vozila, radnici kragujevačkog JKP „Parking servisa“ polomili su koš koji godinama stoji na ovome mestu, u naselju tik iza Skupštine grada.

U ovom delu naselja nema klasičnog dečijeg igrališta. Najbliže, koje je udaljeno par stotina metara, je u takvom stanju da je nemoguće igrati se na njemu, a da ne dodje do ozbiljnog povredjivanja. Apeli da se to igralište adaptira, već godinama stoje u fijokama nadležnih.

Zato je ovaj koš, koji su gradjani sami izgradili i održavali, bio jedino mesto gde su se deca iz kraja okupljala. Igrala se tu i vrlo ozbiljna košarka. Istini za volju, po koji neodgovorni vozač je znao da se
„smesti“ na plato iza koša, verujući, valjda, da radnici „Parking servisa“ neće rizikovati da sruše dečiji koš zbog jednog automobila.

Na žalost, nije bilo tako. Trka za svaki automobil, možda i ispunjavanje dnevne norme, možda popunjavanje praznih kasa lokalnih komunalnih firmi, očigledno su ostavili ove radnike bez ikakvog obzira. Prilikom odnošenja, oni su bukvalno iskrivili koš do te mere da je bio na ivici pada i predstavljao pretnju za sve prolaznike. Cev, koja je držala tablu, napukla je i nesreća je bila na pomolu. Nakon dva dana, očigledno je neko reagovao: da li na prijavu građana ili su nadležni uvideli konačno opasnost, tek nakrivljeni i izlomljeni koš je odnet.

Gradska kasa je punija, ali deca se više neće igrati. Neki su, svakako, zadovoljni.

Post Author: Milan

Ostavi komentar