Ministar Edin Đerlek posetio Kragujevac

Ministar bez portfelja zadužen za ravnomerni regionalni razvoj, Edin Đerlek posetio je danas Kragujevac i tom prilikom se sastao sa predsednikom Privremenog organa, Nikolom Dašićem a potom su obišli Preduzeće za profesionalnu rehabilitaciju i zapošljavanje osoba sa invaliditetom „Šumadija“ doo Kragujevac.

Srećan sam što smo veoma uspešno realizovali projekat koji je obezbedio rast ovog jedinstvenog preduzeća u Srbiji koje zapošljava osobe sa invaliditetom. Prošle godine, podsetio je ministar Đerlek bili u Kragujevcu, potpisali ugovor o nabavci mašine za proizvodnju tartan podloge za dečija igrališta i ona je sada ovde, pomaže preduzeću koje zapošljava invalide da mnogo više proizvodi, zadovolji potrebe tržišta i proširi svoj plasman na druga tržišta što nam je jako važno. Govoreći o regonalnom razvoju i kupovnoj moći stanovništva, Đerlek je naveo da zvanični podaci Republičkog zavoda za statistiku govore da se razlike između naših regiona smanjuju a da  kupovna moć u odnosu na EU prosek raste. „Borimo se da ona bude još veća, ali smo svakako uspeli da smanjimo razlike između naših regiona i nastavljamo dalje da je smanjujemo a kupovnu moć povećavamo“. On je dodao da je upravo završen javni poziv ministarstva na koji je Grad Kragujevac aplicirao sa još jednim projektom a vezan je za ovo preduzeće i mi smo spremni da ga podržimo, poručio je ministar Đerlek.

Preduzeće „Šumadija“ je jedinstveno u Srbiji i trenurno zapošljava 61. radnika, među kojima je 38 osoba sa invaliditetom, rekao je Nikola Dašić, predsednik Privremenog organa Grada. Zahvaljujem se ministru Đerleku i Vladi Republike Srbije na novoj opremi i svim novim projektima u budućnosti. Novom mašinom, kako je ministar Đerlek i najavio, preduzeće će poširiti svoje kapacitete, imati veću produktivnost i obezbediti sigurnu budućnost. Kao i do sada, preduzeće će nam biti desna ruka u oplemenjivanju grada Kragujevca sve dok i poslednje naselje ne dobije dečije igralište i sportski teren, poručio je Nikola Dašić.

Mašina za proizvodnju tartan podloge pružiće preduzeću sigurnu budućnost. Do sada smo napravili 61. igralište što nas svrstava na mapi Srbije kao apsolutne lidere kada su u pitanju otvoreni tereni za male sportove i dečija igrališta, rekao je Predrag Stevović, član Privremenog organa grada Kragujevca, i tom prilikom se zahvalio Edinu Đerleku što je Ministarstvo prepoznalo kapacitet preduzeća i na podršci koju su im pružili.

Pre par godina smo započeli proizvodnju tartana na maloj mašini koja je uspevala da zadovolji samo potrebe našeg preduzeća. Kupovinom veće mašine tržištu možemo da ponudimo tartan što nam omogućava dodatna novčana sredstva i olakšava rad. Jedan od ciljeva je da proširimo proizvodne kapacitete i novim projektima unapredimo proizvodnju i olakšamo rad osobama sa invaliditetom, rekla je Jasmina Mihajlović, direktorka preduzeća.

Post Author: Milan

Ostavi komentar