Ministar Đorđević i paraolimpijac Nikolić o sistemskim rešenjima

Ministar za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja Zoran Đorđević sastao se danas sa poznatim srpskim paraolimpijcem, upravnikom Centra za sport i rehabilitaciju osoba sa invaliditetom „Iskra“ iz Kragujevca Goranom Nikolićem, sa kojim je razgovarao na temu sistemskog unapređenja položaja osoba sa invaliditetom.

Na sastanku, ministar Đorđević istakao je da su osobe sa invaliditetom ravnopravni građani društva i da će Ministarstvo nastaviti kontinuirano da pruža podršku Centru u oblasti socijalnog preduzetništva, kao i u drugim sferama za koje je nadležno.

Ministarstvo će, kako je najavio ministar Đođrević, podržati obeležavanje Međunarodnog dana belog štapa koji će biti održan 15. oktobra i naveo da je bolji položaj osoba sa invaliditetom odgovornost kako državnih institucija, tako i pojedinaca.

Goran Nikolić se nedavno vratio iz američkog grada Čikaga, gde je učestvovao u humanitarnoj trci u okviru koje je istrčao 77 uzastopnih maratona za 77 dana kako bi prikupio sredstva za završetak sportske sale Bogoslovije „Sveti Jovan Zlatousti“ u Kragujevcu, čime bi Srbija dobila paraolimpijsku akademiju u punom kapacitetu po ugledu na svet.

izvor: Ministarstvo za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja

Post Author: Olivera Ilic

Ostavi komentar