Milanović donirao najsavremeniju medicinsku opremu vrednu 5,5 miliona

Gospodin Bratislav Milanović, osnivač i vlasnik MIND Group, kao i mnogo puta ranije, i sada je pokazao društveno odgovorno ponašanje i učinio humani gest vredan pažnje.

Shvatajući ozbiljnost situacije u kojoj se našao naš narod i država usled epidemije korona virusom, uspeo je da uprkos komplikovanoj situaciji na tržištu medicinske opreme kao i otežanom transportu, nabavi i dopremi Кliničkom centru Кragujevac, medicinsku opremu vrednu više od 5,5 miliona  dinara.

U saradnji sa  prim.dr. Goranom Azanjcem doneta je odluka da budu donirani najsavremeniji pacijent-monitori sa svim neophodnim modulima, touch screen i wi-fi tehnologijom, koji su veoma važni za praćenje vitalnih funkcija i fizioloških parametara kod pacijenta na mehaničkoj ventilaciji ili u anesteziji.

Takvi pacijent-monitori su sastavni deo savremeno opremljenih zdravstvenih ustanova najvišeg nivoa. Ujedno i najvažnije, ovaj tip pacijent-monitora zadovoljava sve kliničke potrebe lekara, omogućava pregled svih informacija o stanju pacijenta i donošenje brzih i kvalitetnih odluka u lečenju.

Primena pacijent-monitora, posebno tako visoke klase i kvaliteta ima značajno mesto i u uobičajenom funkcionisanju hirurških sala i jedinica intenzivnog lečenja, čime je u Кliničkom centru Кragujevac učinjen dugoročno kvalitativni pomak.

Oprema je stigla u Кlinički centar Кragujevac i montirana je, tako da je već na raspolaganju lekarima u lečenju i praćenju najtežih pacijenata.

Post Author: Milan

Ostavi komentar