Meštani Pajazitova dobijaju asfaltni put do crkve i groblja

Gradonačelnik Nikola Dašić juče je obišao radove na asfaltiranju seokog puta u Pajazitovu, u zaseoku Mironić, koji vodi ka crkvi i seoskom groblju. Asfaltiranje deonice u dužini od 550 metara izvode ekipe JKP „Šumadija“.

Infrastruktura na seoskom području je veoma bitna. Ne samo asfalt, nego i rasveta, i voda i mnoge druge stvari koje, nažalost, nedostaju šumadijskom selu. Vidim da su danas ljudi u Pajazitovu presrećni. Otpočelo je asfaltiranje puta ka groblju u dužini od 550m i nadam se da će sledeće godine biti završeno i sledećih 400m ovog puta čime ćemo zaokružiti čitav ovaj potez.

To je nešto što mora da se radi. Možemo da izbegavamo i da žmurimo na ovakve stvari, jednostavno godine prolaze, Kragujevac je kroz decenije u sve dubljoj komunalnoj krizi, sve je manje infrastrukture, koja je vremenom sve lošija. Naše preduzeće JKP „Šumadija“ je tokom cele godine angažovano, punim kapacitetom, na više lokacija. Konstantno rade, i mi vršimo pritisak na njih, i oni na nas, i zajednički se takmičimo i žurimo da uradimo što više – kazao je Dašić.

Marko Vujnović, direktor JKP Šumadija istakao je da je širina ovog puta 3m, asfaltna masa koja će biti utrošena oko 180 tona, a vrednost radova 2,5 miliona dianra. Ekipe niskogradnje JKP „Šumadija“ koristile su povoljne vremenske prilike, bez padavina, da produže građevinsku sezonu i završe započete radove.

I put koji povezuje Kragujevac i Malu Vrbicu, koji se nadovezuje na ovaj put, ovom prilikom je sređen, sanirane su udarne rupe, a na deonicama gde je asfalt potpuno propao, zamenjen je novim.

Ovaj put je bio najprioritetniji u selu Pajazitovo jer meštani imaju potrebu da dolaze do crkve i seoskog groblja, Meštanima zaseoka Mironić, ovaj put skraćuje izlaz na glavni put u dužini od 3km. Danas se radi deonica koja je najstrmija, gde je voda često odnosila deo puta, i svake godine sam se obraćao Gradskoj upravi sa zahtevom da nam taj put popravi.

Moram da kažem i to da prvi put u istoriji ovog sela, jedan gradonačelnik je došao da obiđe radove na infrastrukturi. To može da uradi samo neko ko voli selo – kazao je Zoran Stevanović, predsednik Saveta MZ Pajazitovo.

Podrudničko selo Pajazitovo danas ima oko 400 stanovnika. Crkva brvnara posvećena Svetoj Trojici podignuta je 1944. godine. Angažovanjem i prilozima meštana, pre nekoliko godina, crkva je obnovljena i izgrađen je trpezar u crkvenoj porti koja je centar okupljanja meštana ovog kraja.

Post Author: Milan

Ostavi komentar