Međunarodni naučni skup „DRAGOSLAV SREJOVIĆ I MULTIDISCIPLINARNOST“ u svečanoj sali Rektorata

Centar za naučnoistraživački rad SANU i Univerziteta u Kragujevcu, u saradnji sa Zavodom za zaštitu spomenika kulture Kragujevac, organizuje međunarodni naučni skup DRAGOSLAV SREJOVIĆ I MULTIDISCIPLINARNOST, u ponedeljak 29. novembra sa početkom u 10.00 sati u svečanoj sali Rektorata.

Reč je o petom po redu naučnom skupu koji organizuje Centar SANU u Kragujevcu, u okviru Memorijala Dragoslava Srejovića a povodom 90 godina od rođenja akademika Srejovića.
Memorijal Dragoslava Srejovića je ustanovljen u znak sećanja na jednog od osnivača i prvog upravnika Centra, u njegovom rodnom gradu. Naučni skup „Dragoslav Srejović i multudisciplinarnost“ održava se, kao i prethodni skupovi, na dan njegove smrti, 29. novembra, a ove godine se obeležava i jubilej – 25 godina od njegove smrti.
Akademik Dragoslav Srejović je veliki deo svog rada bazirao upravo na multidisciplinarnosti, pa je naučni skup prilika da stručnjaci različitih profila izlože svoja naučna dostignuća koja ukazuju na zaostavštinu akademika Dragoslava Srejovića, kao i na doprinos koji multidisciplinarnost pruža arheologiji kako u naučnom, tako i u metodološkom smislu.

Post Author: Milan

Ostavi komentar