Medijsko sklonište: Pitanja kartonskoj maketi gradonačelnika

Redakcija okupljene u “Medijskom skloništu” organizovale su juče, ponedeljak 9 mart, uličnu akciju ispred Skupštine grada, na koju su pozvali gradonačelnika Kragujevca, Radomira Nikolića, kako bi još jednom ukazali na težak položaj lokalnih medija i bahatost kragujevačke vlasti. Kako se gradonačelnik tardicionalno nije odazvao pozivu, novinari su pitanja postavljali kartonskoj maketi gradonačelnika, a odgovori su bili isti kao i u realnosti- ćutanje.

“Medijsko sklonište” je na ovaj način pokušalo da ukaže na potrebu za komunikacijom javnih funkcionera i medija i održavanja konferencija za novinare, kao instrumenta za podizanje transparentnosti i odgovornosti lokalne uprave i njene otvorenosti za javnost.

U ovoj neformalnoj inicijativi, koju čine “Kragujevačke novine”, “Glas Šumadije”, “Radio Zlatousti”, produkcija “Iz glave” i udruženje “Res publika”, najavljuju da će nastaviti da insistiraju na doslednoj primeni Zakona o javnom informisanju i medijima i podsećaju da je u toku kampanja podrške “Kragujevačkim novinama”, na sajtu Donacije.rs.

Post Author: Olivera Ilic

Ostavi komentar