’’Matine za mlade’’ u Knjaževsko-srpskom teatru

Ovogodišnja kampanja Svetskog dana borbe protiv AIDS-a obeležava se pod sloganom ’’Nejednakost. AIDS. Pandemije. Da stavimo tačku’’ a u Kragujevcu se u organizaciji Kancelarije za mlade, Knjaževsko-srpskog teatra i Omladine JAZAS-a umesto tematskih žurki, usled epidemiološke situacije obeležava Matineom za mlade.

’’Ko nema u vugla gugla’’ je predstava koju će glumci Knjaževsko-srpskog teatra za omladinu Kragujevca igrati u tri termina, 12.00, 14.00, 16.00 sati. Početku prvog izvođenja romantične komedije koja se bavi mladima prisustvovao je Stefan Jovanović, pomoćnik gradonačelnika za omladinu i saradnju sa Univerzitetom.

Grad Kragujevac kao i ranijih godina se priključuje kampanji obeležavanja 1. decembra, Svetskog dana borbe protiv AIDS-a i to kao i prethodne, zbog epidemiološke situacije na malo drugačiji način, organizovanjem matinea u Knjaževsko-srpskom teatru. Osim obeležavanja važnog datuma u kalendaru javnog zdravlja, cilj nam je i da pozorište približimo mladim generacijama, rekao je Stefan Jovanović, pomoćnik gradonačelnika.

Matine za mlade organizuje se drugu godinu za redom i predstavu će u tri termina pogledati više od 400 učenika osnovnih i srednjih škola.

U planu je da i u narednom periodu u saradnji sa Knjaževsko-srpskim teatrom organizujemo matinee, a danas će, uz poštovanje protivepidemijskih mera, predstavu ’’Ko nema u vugla gugla’’ pogledati učenici ’’Prve kragujevačke gimnazije’’, Prve tehničke , Ekonomske, Srednje stručne škole, ali i učenici osnovnih škola ’’Svetozar Marković’’, ’’Moma Stanojlović’’, ’’Dragiša Luković Španac’’, ’’Julijana Ćatić’’, kazala je Marija Đoković iz Kancelarije za mlade.

Post Author: Milan

Ostavi komentar