Mali Gavrilo Đurđević primio terapiju u Budimpešti

Kragujevac/Budimpešta –

Naš sugrađanin mali Gavrilo Đurđević koji boluje od teške bolesti spinalne mišićne atrofije dobio je jutros terapiju za koju se mesecima sakupljao novac širom Srbije. Tim povodom oglasili su se i njegovi roditelji na fejsbuk stranici „Za Gavrilovu pobedu„, gde su saopštili lepe vesti i iskazali zahvalnost svima koji su pomogli da Gavrilo dobije jedan od najskupljih lekova na svetu.
„Danas je Gavrilo primio ZOLGENSMU! Hvala ti Bože! Hvala što si nam tokom čitave borbe slao nesebične i dobre ljude u život. Hvala svima VAMA na svakoj molitvi, na rečima podrške, na svakom apelu, na svakom bazaru, koncertu, poslatoj poruci, uplaćenoj donaciji, podeljenom postu, postavljenoj kutiji, prodatom kilometru, prodatom automobilu, motoru. Na svakoj postavljenoj licitaciji. Hvala timu „Za Gavrilovu pobedu“ i našim prijateljima koji su danonoćno vodili ovu borbu kao da je njihova lična. Hvala našim medicinskim radnicima, sestrama i doktorima koji su sve uradili da Gavrilo bude što bolje i da sve analize dobija u rekordnom roku. Hvala našim porodicama koje su stale iza nas i davale nam podršku i ljubav bez koje ne bi mogli da istrajemo u ovoj borbi. Hvala svim medijima na ogromnoj podršci. Veliko hvala ministarstvu zdravlja, fondaciji „Budi human“ bez kojih mi ne bi uspeli da sakupimo sredstva za Gavrilovu terapiju. Hvala Đorđu i vatrogascima, kompaniji Mocart koja je pored velike finansijske pomoći nalazila način da dođe do najvećih svetskih sportista, a potom dresove istih stavljala na licitacije za Gavrila. Hvala Šumadijskoj eparhiji, hvala našem Kragujevcu, hvala našoj Srbiji, hvala Republici Srpskoj, dijaspori i svim dobrim ljudima širom sveta. Svi ste vi omogućili da naš dečak Gavrilo postane ravnopravan protivnik jedne zle aždaje koja se zove SMA. Mi verujemo da će dobrota i ljubav pobediti. Baš kao sto će i Gaša pobediti zloglasnu SMA.
HVALA VAMA, DOBRI LJUDI! Ostanite nam uvek takvi i nastavite da pomažete našim drugarima, vratite osmeh na lice njihovim roditeljima kao što ste vratili nama“, napisali su Gavrilovi roditelji na fejsbuk stranici „Za Gavrilovu pobedu“.

Post Author: Milan

Ostavi komentar