Lovački savez Centralne Srbije sa sedištem u Kragujevcu obeležio deceniju postojanja i rada

Intoniranjem himne otpočela je svečana skupština Lovačkog saveza Centralne Srbije upriličena povodom obeležavanja 10 godina rada i postojanja.

Svečanosti u Hotelu Šumarice pored lovaca iz čitave Srbije, prisustvovali su državni sekretar u Ministarstvu poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede Velimir Stanojević, gradonačelnik Kragujevca Nikola Dašić, predsednik Uprave za šume RS Saša Stamatović, predsednik Lovačkog saveza Srbije Bratislav Ćirković, predstavnik Svetske lovačke asocijacije Borivoje Nikolić, predstavnici lovačkih saveza i udruženja iz svih regiona Srbije, resornih institucija, fakulteta i škola koje su dale značajan doprinos na unapređenju lovstva.

Zadovoljstvo mi je što sam u prilici da sa vama proslavim deset uspešnih godina postojanja i rada Lovačkog saveza Centralne Srbije sa sedištem u Kragujevcu, gradu prvoj prestonici moderne srpske države proglašenom ovde pred crkvom Svete Trojice ali i gradu koji se smatra kolevkom organizovanog lovstva u Srbiji upravo zahvaljujući tvorcu te države, knjazu Milošu Obrenoviću, rekao je u obraćanju gradonačelnik Dašić. I danas posle toliko vremena stremi se istim ciljevima, čuvaju iste vrednosti i verujem da i Savez kao i grad Kragujevac i država Srbija imamo iste ciljeve kojima težimo, rekao je on i čestitao značajan jubilej predstavništvu Saveza i svim lovcima.

Lovački savez Centralne Srbije okuplja 37 lovačkih udruženja i preko 18 hiljada lovaca sa područja regiona od Sjenice do Mladenovca.

U ime domaćina goste je pozdravio Tomica Radosavljević, predsednik Lovačkog saveza Centralne Srbije koji je u znak trajnog priznanja za ukupan doprinos u razvoju i unapređenju lova i lovstva uručio povelje udruženjima, savezima, institucijama, pojedincima. U ime grada jubilarna povelja uručena je gradonačelniku Nikoli Dašiću.

Post Author: Milan

Ostavi komentar