Lokalni put Čumić – Gornje Jarušice dobija asfalt

Predsednik Privremenog organa grada Kragujevca, Nikola Dašić, obišao je radove na asfaltiranju puta koji spaja dva sela, Čumić i Jarušice. Za radove na ovom delu puta u dužini od 1700 metara koje izvodi Preduzeće za puteve Kragujevac Grad je investirao oko 22 miliona dinara.

Radovi na putu koji spaja Čumić i Jarušice u toku su već nekoliko dana i počelo je postavljanje asfaltne podloge iz pravca Jarušica. Ovo nije jedino što se radi u Čumiću. Većina sela je do sada pokriveno ozbiljnim infrastrukturnim radovima i nastavićemo istim tempom. Na red dolazi onaj manji deo koji nije stigao da se završi. Osnovna škola u Čumiću ima više od dve stotine dece i iz tog razloga imamo moralnu i svaku drugu obavezu da ulažemo u selo, poručio je Dašić i zahvalio se meštanima na strpljenju.

Meštani Čumića, jednog od najvećih sela u Šumadiji, poznatog po voćarstvu, cvećarstvu i ratarstvu, kažu da ovde 15 godina nije ulagano u putnu infrastrukturu, a ove godine selo je dobilo 4200 metara asfalta. Ovo je, dodali su oni, značajan doprinos za razvoj i opstanak poljoprivredne proizvodnje i budućnost sela.

Post Author: Milan

Ostavi komentar