Lažni veterinari

U kragujevačkim naseljima Stanovo i Erdeč, tokom protekle nedelje građanima koji imaju kućne ljubimce na vrata su dolazila lica, predstavljajući se kao članovi veterinarske organizacije koja u ime grada Kragujevca vakciniše pse i mačke protiv besnila. Za ovu uslugu od građana su tražili 1700 dinara.

Jasno definisani Zakon o veterinarstvu obavezuje građane da svoje ljubimce (pse i mačke) jednom godišnje vakcinišu od besnila, a pse koji idu u lov dva puta. Troškove vakcinisanja građani snose sami a ovu meru ne može narediti lokalna samouprava. Pojedinačne mere može izreći samo republička veterinarska inspekcija koja ujedno i vrši nadzor nad ovim poslom.

Gradska uprava obaveštava Kragujevčane da nije nadležna za angažovanje veterinarske organizacije koja bi vršila vakcinaciju kućnih ljubimaca i ujedno ih upozorava da budu oprezni i da ukoliko se nađu na meti prevaranata slučaj odmah prijave nadležnim organima, veterinarskoj inspekciji i Ministarstvu unutrašnjih poslova, jer lažno predstavljanje i pokušaj prevare zaslužuju da budu najstrože kažnjeni.

Post Author: Olivera Ilic

Ostavi komentar