Kragujevčanki Jeleni Bruks nije dozvoljeno da sa porodicom uđe u Srbiju

Kragujevčanka i kapiten ženske košarkaške reprezentacije Srbije Jelena Bruks već nedeljama sa suprugom i sinom pokušava da dođe u Srbiju. Sa porodicom se od 16. marta nalazi u Mađarskoj, a u domovinu i rodni Kragujevac ne može jer su njen sin i suprug američki državljani.

Na svom profilu na fejsbuku Jelena je napisala da sa porodicom želi da se vrati kući.
„Kao što i znate moj suprug i moj sin su američki državljani, i NIJE IM DOZVOLJENO da uđu u Srbiju! Ne mogu da shvatim, i niko ne može da me ubedi da je to normalno pravilo! Oni su moja porodica, nisu ni prijatelji ni drugari koje želim da „uvučem” u Srbiju! Od 16. marta smo u Mađarskoj, u karantinu, ne izlazimo nigde! Ova država je u boljoj zdravstvenoj situaciji što se tiče broja zaraženih, što je još jedan razlog zašto smatram da ne postoji veliki problem da se ČLANOVIMA moje porodice odobri ulazak u državu! Sa dobrom namerom smo ostali ovde dok se situacija u Srbiji ne smiri, ali prošlo je već skoro dva meseca, i kao što se piše situacija se malo po malo smiruje, zato se nadam da ovaj moj status dođe gde treba! STVARNO ZELIMO DA SE VRATIMO KUĆI, I ZAMOLILA BIH DA SE MOM SUPRUGU I MOM SINU ODOBRI ULAZAK U SRBIJU, I AKO TREBAMO DA SE PREGLEDAMO, PREKONTROLIŠEMO, DA BUDEMO U KARANTINU, ŠTA GOD, SAMO DA SE VRATIMO KUĆI! Unapred Zahvalna, Srdačan pozdrav Jelena Brooks kapiten ženske košarkaške reprezentacije”, napisala je košarkašica.

Jelena Bruks (devojačko Milovanović) rođena je u Kragujevcu 1989. godine i standardan je član ženske košarkaške reprezentacije, njen kapiten i najbolji strelac. Ostvarila je svoj najveći uspeh u karijeri osvajanjem zlatne medalje na Evropskom prvenstvu 2015. godine igranom u Mađarskoj i Rumuniji. Pobedom protiv Francuske u finalu u Budimpešti, kada je osvojena ne samo prva medalja za Srbiju kao samostalnu državu nego i prvo zlato u čitavoj istoriji naše ženske košarke. Ujedno je obezbeđen i direktan plasman na Olimpijske igre u Riju 2016. godine gde je naša selekcija osvojila bronzu. Naša proslavljena košarkašica i kapiten reprezentacije oduševila je svet kada je posle osvajanja bronze medalje na Evropskom prvenstvu prošle godine u Beogradu na postolje izašla sa tromesečnim sinom Mateom.

 

 

Post Author: Milan

Ostavi komentar