Kragujevčani među najdisciplinovanijima u Srbiji

Direktor policije Vladimir Rebić izjavio je za RTS da je od početka primene mera za kršenje zabrane kretanja kažnjeno 4.650 osoba.

Od početka zabrane kretanja u petak u 17 časova do juče ujutru u 7 kažnjeno je 425 ljudi što je, prema njegovim rečima, oko devet odsto više u odnosu na prošli vikend.

Zabrana kretanja se najviše kršila u Pančevu, Valjevu i Kikindi, a najmanje u Prijepolju, Somboru, Kragujevcu.

Direktor policije navodi da ima neočekivano mnogo povratnika odnosno onih koji su više puta prekršili zabranu kretanja. Dve osobe su meru prekršile četiri puta, šest osoba je tri puta kažnjeno, a 19 osoba dva puta.

Ispričao je i da je jedan građanin u roku od 15 dana čak četiri puta prekršio propise.

Prvi put je kažnjen u Surčinu sa 50.000 krajem marta. Za nekoliko dana, 4. aprila, izazvao je saobraćajnu nesreću, a imao je 1,1 promil alkohola u krvi i kažnjen je sa 100.000 dinara.

Za četiri dana ponovo je upravljao vozilom pod dejstvom alkohola, pa je kažnjen sa 150.000, a za vreme dok je bio na trežnjenju u stanici polomio je inventar MUP-a.

On je zatim, dodaje Rebić, potpisao sporazum o priznanju krivice pa ga očekuje izdržavanje kazne od četiri meseca kućnog zatvora.

U međuvremenu je 13. aprila ponovo zatečen da krši policijski čas i to ponovo sa 1,4 promila alkohola u krvi. Kažnjen je sa 150.000 dinara i 60 dana zatvora.

Prema Rebićevim rečima taj građanin je sada u Padinskoj skeli.

“Tako da je za 390.000 dinara oštetio budžet i zasigurno će izgubiti dozvolu. To je jedno nerazumno ponašanje”, napominje Rebić.

Post Author: Milan

Ostavi komentar