Kragujevac važna lokacija na turističkoj mapi Srbije

Za novoizabranog ministra turizma i omladine Huseina Memića, gradonačelnik Kragujevca Nikola Dašić upriličio je prijem u gradskoj kući. Prijemu su prisustvovali Edis Durgutović narodni poslanik i Zoran Rajović državni sekretar u Ministarstvu za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja.

Razgovarali smo o gradskim turističkim potencijalima od VTZ-a, Kneževom arsenalu, Jezeru Bubanj i drugim značajnim lokacijama koje bi Kragujevac izdvojile na turističkoj mapi Srbije. O Vojno – tehničkom zavodu do sada se samo razgovaralo, a nakon sprovedenog međunarodnog konkursa za urbanu obnovu i rehabilitaciju ove prostorne kulturno – istorijske celine, imamo šest rešenja koji će biti osnova za dalji razvoj lokacije. Time bi Kragujevac dobio staro gradsko jezgro sa velikim turističkim potencijalom, možda većim od drugih sličnih lokacija u Srbiji i regionu, rekao je gradonačelnik nakon sastanka sa ministrom. Dašić je podsetio na nedavno imenovane državne sekretare u Vladi RS iz Kragujevca čijim angažovanjem će grad ojačati svoju, i do sada, dobru poziciju, iako smo, istakao je gradonačelnik, i do sada imali izuzetnu podršku i Vlade RS i predsednika države na mnogim kapitalnim projektima u Kragujevcu.

Strateški projekti Kragujevac pozicioniraju kao važnu lokaciju na turističkoj mapi Srbije, koja mu i pripada, rekao je ministar Husein Memić. Ministarstvo turizma i omladine opredeliće 822 miliona dinara za različite projekte kojom ćemo osnažiti turističku infrastrukturu, a u planovima je ulaganje i u turističku infrastrukturu Kragujevca, rekao je ministar Memić i podsetio da je prethodnih godina uloženo 35 miliona dinara od kojih za projekat na jezeru Bubanj, 15 miliona, a prethodne godine 20 miliona dinara. Pred nama su veliki i ozbiljni projekti, kazao je ministar Memić.

Neposredno pre sastanka sa gradonačelnikom Dašićem, ministar Memić je posetio Kancelariju za mlade i sa predstavnicima razgovarao o budućem Omladinskom centru.

U okviru prve posete Kragujevcu, ministar Memić je sa gradonačelnikom i njegovim saradnicima obišao Zabavno rekreativni park na jezeru Bubanj u čiju izgradnju je ministarstvo uložilo 15 miliona, a grad Kragujevac pet milona dinara.

Post Author: Milan

Ostavi komentar