Kragujevac u nacionalnom programu za unapređenje mentalnog zdravlja mladih

Grad Kragujevac je jedan od deset gradova i opština, potpisnika izjave o nameri sprovođenja nacionalnog programa za unapređenje mentalnog zdravlja mladih, kojima će Ministarstvo turizma i omladine putem javnog konkursa dodeliti sredstva za realizaciju projekata.

Izjave su potpisane na Nacionalnoj konferenciji o mentalnom zdravlju u Novom Pazaru kojoj su prisustvovali ministar turizma i omladine Husein Memić, ministarka prosvete Slavica Đukić Dejanović i ministarka zdravlja Danica Grujučić.

Potpisivanjem izjave gradovi i opštine su se obavezale da svojim projektima pomognu unapređenje sistema podrške mentalnom zdravlju dece i mladih. Pored Kragujevca, izjave su potpisali Novi Pazar, Kruševac, Niš, Leskovac, Bečej, Zrenjanin, Subotica, Sombor i Zaječar.

Na konferenciji o mentalnom zdravlju čiji je cilj okupljanje ključnih aktera u radu sa mladima i pokretanje lokalnih zajednica radi unapređenja međusektorske saradnje i koordinacije resursa za sistemsku podršku mentalnom zdravlju mladih, učestvovala je dr Gordana Damnjanović, članica Komisije Privremenog organa koja je i potpisala izjavu u ime grada Kragujevca.

Post Author: Milan

Ostavi komentar