Kragujevac traži partnera za izgradnju i upravljanje javnom garažom

Grad Kragujevac raspisao je javni poziv za projekat javno-privatnog partnerstva sa elementima koncesije za igradnju, upravljanje i održavanje javne garaže. Kako se navodi u oglasu, garaža bi trebalo da se nalazi u zoni između zgrade Uprave grada i Ulice dr Zorana Đinđića. Planirano je da ima dve podzemne etaže, a ukupan kapacitet bi bio 320 parking mesta. Pristup garaži predviđen je iz Ulice dr Zorana Đinđića i blokovske ulice iza Doma samoupravljača i zgrade Uprave grada.

Nova javna garaža gradila bi se prema Planu generalne regulacije “Prodor”.

U oglasu se navodi da će koncesionar preuzeti deo poslova koji su u gradu do sada bili povereni JKP Šumadija, tako što će se upravljanje javnim parkiralištima u izgrađenoj javnoj garaži, koja je predmet koncesije, izuzeti od režima upravljanja ovog preduzeća i biti prepušteno izabranom koncesionaru.

Rok trajanja koncesije je 35 godina nakon dobijene upotrebne dozvole, odnonso 38 godina, ako se računa i period projektovanja i izgradnje.Visina koncesione naknade neće biti manja od 5 odsto ostvarenih prihoda, a period neplaćanja koncesije ne treba da bude duži od deset godina. Ponuđač mora da ima zaključeno minimum pet ugovora o javno-privatnom partnerstvu ili o koncesiji koji se tiču javnih garaža, kao i 20 miliona evra godišnjeg prihoda u svakoj od tri prethodne godine.

Rok za dostavljanje ponuda je 30. novembar.

Post Author: Milan

Ostavi komentar