Kragujevac: Stigao prvi deo nove oprema za proizvodnju električnog automobila

Predsednik Samostalnog sindikata fabrike Fijat Krajsler automobili Srbija Saša Đorđević potvrdio je za RTS da je deo nove opreme za proizvodnju električnih automobila stigao u kragujevačku fabriku.

Saša Đorđević kaže da je u toku je instaliranje opreme. Za početak na njoj bi trebalo da se proizvode delovi automobila za Stelantisovu fabriku u Slovačkoj.

Đorđević očekuje da će još jedan kontigent opreme stići tokom sledeće godine, kako bi se bilo spremno za proizvodnju novog električnog automobila u Kragujevacu, kako je ranije najvaljivano, tokom 2024. godine.

„Stelantis grupa“, čiji je deo „Fijat Krajsler automobili“, i Vlada Srbije aprila ove godine postigli su sporazum o finansiranju električnog automobila koji će se proizvoditi u Kragujevcu.

U srpskoj fabrici automobila u Kragujevcu će se proizvoditi od kraja 2024. godine zamenski model za „Fijat Pandu“, razvijen na bazi novog “sitroena C3” koji će biti potpuno električni, ranije je objavio francuski portal Largus specijalizovan za auto industriju, ističući da je to zvanično.

U informaciji pod naslovom „Podaci o srpskom rođaku “sitroena C3″, navodi se da se“Fijat Panda“ proizvodi u fabrici u Italiji i da će se njegova zamena sklapati u fabrici u Srbiji.

Takođe se napominje da će taj model u Evropi imati samo električnu verziju, i da će se prodavati i u Južnoj Americi. Model će biti duži od „Fijata Pande“ koji je dug 3,69 metara. Dužina novog električnog modela će biti oko četiri metra.

Post Author: Milan

Ostavi komentar