Kragujevac preuzeo predsedavanje Skupštinom Udruženja ombudsmana Srbije

Lokalni ombudsman grada Kragujevca, Jelena Milivojević je izabrana za predsednicu Skupštine Udruženja ombudsmana Srbije (UOS). Na sednici, održanoj 21. februara u Beogradu ona je na funkciju najvišeg organa ovog udruženja izabrana na mandat od dve godine. Lokalni ombudsman grada Kragujevca, Jelena Milivojević je za predsednicu Skupštine UOS-a izabrana većinom glasova prisutnih lokalnih obudsmana iz Srbije.

„Velika je čast za Kancelariju lokalnog ombudsmana, ali i za grad Kragujevac preuzeti ovako važnu funkciju. To je i obaveza, jer je kragujevačka kancelarija prva osnovana u Srbiji, pa prema tome, moramo dati sve od sebe da ostanemo dostojni svoje dobre reputacije, ali i da ostalim kancelarijama pomognemo da ostvare svoje ciljeve i vizije. Moj angažman u naredne dve godine ići će u pravcu podizanja nivoa svesti o značaju insititucije ombudsmana, njenoj ulozi u društvenom životu, a radićemo i na efikasnijem radu sa građanima i građankama, rekla je ovim povodom Jelena Milivojević, lokalni ombudsman grada Kragujevca i predsednica Skupštine UOS-a.

Lokalni ombudsman grada Kragujevca je na ovoj funciji zamenila dosadašnjeg predsednika Skupštine UOS-a, Jovana Kneževića, ombudsmana beogradske opštine Stari Grad.

Na sednici Skupštine Udruženja ombudsmana Srbije, za predsednika Udruženja je izabran Miljko Valjarević, ombudsman grada Beograda, a za generalnu sekretarku Dragana Ćorić, Pokrajinski ombudsman Vojvodine.

Post Author: Milan

Ostavi komentar