Kragujevac dobija drugu kovid ambulantu

Od ponedeljka, 20. jula Kragujevac će imati još jednu ambulantu za pregled mogućih kovid pacijenata.

Druga kovid ambulanta u Kragujevcu počeće da prima pacijente u ponedeljak, 20. jula u Zavodu za zdravstvenu zaštitu radnika „Zastava“ (ZZZR), i u njoj će dnevno moći da bude pregledano od 150 do 200 pacijenata.

Nova kovid ambulanta trebalo je da radi od 13. jula, ali su u međuvremenu iz Kriznog štaba grada Kragujevca stizale informacije da se od toga odustalo kako bi rendgen aparat ove zdravstvene ustanove bio na raspolaganju samo non-kovid pacijentima, javlja Beta.

Direktor ZZZR Antonio Dimitrovski izjavio je za agenciju Beta da je pre dva dana Krizni štab odlučio da u toj ustanovi bude otvorena kovid ambulanta, s obzirom na rast broja inficiranih korona virusom u Kragujevcu.

Prva kovid ambulanta u Kragujevcu radi pri Domu zdravlja u zgradi bivšeg „ATD“.

Dimitrovski je rekao da će se u kovid ambulanti ZZZR-a raditi u dve smene, sa ukupno šest lekara, dva rendgenologa sa tehničarima, osam medicinskih sestara i dva laboranta.

„Ambulanta će raditi od 7 do 20 časova, ali to je samo za početak, jer sve zavisi od potreba kojima jer ćemo se i mi prilagođavati“, kazao je on.

Prema njegovim rečima, među zdravstvenim radnicima ZZZR-a je dvoje pozitivnih na kovid -19, kao i troje koji čekaju rezultate testa i nalaze se u izolaciji.

Dimitrovski je naveo da su inficirani van Zavoda i da imaju blage simptome, a pojedini simptome ni nemaju.

Post Author: Milan

Ostavi komentar