Korzo na ledu počinje za šest dana

Radovi na pripremi klizališta na Trgu Svetog Đorđa, koje povodom predstojeće manifestacije„Korzo na ledu“ izvode ekipe JKP „Šumadija“, uspešno se odvijaju. Ana Petrović, pomoćnica gradonačelnika za kulturu i informisanje, kazala je da će manifestacija početi 21. decembra i trajati do 21. februara, kako je i najavljeno na nedavno održanoj konferenciji za medije.

Naša ideja je da klizalište bude ono što i jeste – asocijacija na zimske radosti, okupljanje, igru i druženje. Želimo da napravimo punkt zadovoljstva za naše sugrađane svih uzrasta. Zbog hladnoće i nedostatka zelenila, zima je pomalo tužna i rešili smo da nađemo način da zagrejemo srca naših sugrađana i da im vratimo osmeh na lice. Za najmlađe smo pripremili zanimljive programe i kućice gde će moći da kupe razne proizvode, a za odrasle smo priredili iznenađenja kroz događaje koje organizuju ustanove kulture grada Kragujevca, rekla je Petrović.

Bogat zabavni, kulturno-umetnički i muzički program kragujevačkih ustanova kulture prilagođen je svim uzrastima. Pored klizališta postavljene su kućice u kojima će se prodavati proizvodi u skladu sa manifestacijom i predstojećim praznicima.

Klizalište će raditi svakog dana od 9 do 22 sata, a za sigurnost klizača biće zaduženi profesionalci iz SPD Radnički. Cena po satu klizanja biće 200 dinara. Po završetku đačkog raspusta, za učenike će biti određen raspored po školama za besplatne termine na klizalištu.

Pored ustanova kulture, JKP „Šumadija“ i SPD „Radnički“, u realizaciji manifestacije „Korzo na ledu“ učestvuju i Šumadija sajam i GTO „Kragujevac“.

Post Author: Milan

Ostavi komentar