Korisnici Centra ”Kneginja LJubica” boraviće na Kopaoniku o trošku grada

Pod pokroviteljstvom grada Kragujevca u Dečijem odmaralištu na Kopaoniku od 14. do 17. aprila u pratnji vaspitača boraviće desetoro dece, korisnika usluga Centra za razvoj socijalne zaštite ”Kneginja LJubica”. Sa mališanima će raditi i za njih osmisliti zanimljiv i aktivan odmor, srpski reprezentativac u snoubordu Matija Milenković, višestruki osvajač medalja u ekstremnim sportovima i profesionalni sportisti Kluba za ekstremne sportove ABC.

Zahvaljujući gradu Kragujevcu i članu Gradskog veća Predragu Stevoviću na razumevanju i prihvatanju naše inicijative deca iz Centra provešće četiri dana na Kopaoniku u druženju sa srpskim reprezentativcem u snoubordu Matijom Milenkovićem, kaže direktorka Centra Snežana Stevanović. Ovakve aktivnosti se najviše odražavaju na aspekt unapređenja kvaliteta rada Centra za razvoj usluga socijalne zaštite a naravno ima i nemerljiv značaj za decu jer, pored ostalog, izlaze iz institucionalnog okvira rada. Osim toga, otputovaće na planinu gde će kvalitetno provesti vreme u prirodi, sportu i druženju u drugačijem ambijentu, dodala je direktorka Centra i zahvalila se Klubu ekstremnih sportova ABC na saradnji i angažovanju da rade sa decom iz Centra i upoznaju ih sa ovim ekstremnim sportom. Ona je podsetila da se putovanja i slične aktivnosti organizuju više puta u toku godine za decu iz centra jer imaju veliki značaj za njihovo psihofizičko zdravlje.

U saradnji sa gradom Kragujevcem i Centrom, organizovaćemo sportski kamp u okviru kojeg će se deca i mladi iz Centra upoznati sa snoubordom i ski aktivnostima. Biće to sjajno vreme provedeno na planini i pokušaću da im prenesem ljubav prema ovom ekstremnom sportu, kaže najbolji srpski snouborder, licencirani trener i instruktor Matija Milenković.

Nina Nedeljković psiholog u Centru kaže da su mališani srećni i jedva čekaju da se krene na put. Za njihovo psihofizičko zdravlje je veoma bitno da izađu iz svakodnevice što se u Centru i slobodno vreme provodimo u prirodi i sportskim aktivnostima. Zahvaljujući gradu i ABC klubu deca će probati nešto novo za šta do sada nisu imali prilike, kaže psihološkinja Centra.

Post Author: Milan

Ostavi komentar