Kon: Epidemiloška situacija se poboljšava, ali nema mesta za opuštanje

Epidemiološka situacija se poboljšava i nije više vanredna, ali jeste i dalje nestabilna i nesigurna, ocenio je gostujući u Jutarnjem programu RTS-a epidemiolog i član Kriznog štaba Predrag Kon. On je rekao da neće biti organizovanog dočeka Srpske nove godine i da su postojeće mere produžene zato što daju rezultate.

Doktor Predrag Kon kaže da ćemo u toku ove nedelje videti stvarno stanje i efekte novogodišnjih i božićnih praznika.

„Epidemiološka situacija se poboljšava, nije više vanredna, ali je nesigurna, nestabilna i povremeno nepovoljna. Mnogo je ljudi na respiratorima i ne možemo reći da je dobro, rekao je Kon.
Prema njegovim rečima, mere koje ostaju na snazi daju rezultate i zato je produžene mere radnog vreme kafana, kafića i prodavnica koje nisu prehrambene.
„Nema razloga za promenu nečeg što je dalo rezultate. Nema organizovanog Srpske nove godine i važi potpuno isti režim za ovaj dočeka kao za onaj ranije. Sve praznike treba slaviti u užem krugu porodice i deluje mi da je to stanovništvo prihvatilo i to je ono što je dobro. Svakako nije vreme za opuštanje“.
Epidemiolog Predrag Kon ponavlja da još dugo treba održavati distancu, nositi masku i voditi računa o higijeni prati ruke, a da o ukidanju mera možemo razmišljati tek kad se postigne kolektivni imunitet.

Post Author: Milan

Ostavi komentar