Ko skriva istinu od građana Srbije ?

Prema poslednjim zvaničnim podacima, koji su saopšteni danas u 15 časova, a mogu se pročitati i na sajtu ministarstva zdravlja, ukupno je u poslednja 24 časa registrovano u Srbiji 359 novih slučajeva zaraze virusom covid-19.

U sledećoj rečenici saopštenja, navodi se da je preko 80 % slučajeva zaraze sa teritorije Beograda.

Ako znamo da je samo na teritoriji šumadijskog okruga zabeleženo 52 slučaja zaraze u poslednja 24 časa, a mnogi drugi okruzi u Srbiji takođe prijavljuju desetine zaraženih, ne možemo da se ne upitamo otkuda onda ovaj procenat otpada na Beograd. Prostim sabiranjem se može utvrditi da je ili broj zaraženih daleko veći od ovih 359 navedenih, ili prosto Beograd nije zastupljen u navedenom procentu.

Da li vlada krije prave podatke o broju zaraženih ili se zbog eventualnog uvođenja dodatnih mera u Beogradu, navođenjem ovog procenta od preko 80 % želi da prodobije podrška građana glavnog grada za oštrije mere, prosudite sami.

U svakom slučaju, građani Srbije, imaju pravo da budu istinito informisani o razmerama pandemije koja je pogodila državu, kao i mogućnostima zdravstvenog sistema da se odupre zarazi.

Post Author: Milan

Ostavi komentar