KC Kragujevac zaposlio lekare i tehničare koji su volontirali u korona klinikama

Klinički centar Kragujevac u stalni radni odnos primio je 117 lekara i 128 medicinskih tehničara.

Reč je o zdravstvenim radnicima koji su, u vreme vanrednog stanja, volontirali u korona klinikama Kliničkog centra Kragujevac i zajedno sa starijim kolegama podneli ogroman teret u lečenju pacijenata zaraženih korona virusom.
“Izvanrednim rezultatima koje je naša ustanova postigla tokom pandemije: uz blagovremenu pripremu, dobru organizaciju i kvalitetan kadar, svojim radom, zalaganjem i svakodnevnim učenjem, veliki doprinos dali su i mladi volonteri. Primanjem u stalni radni odnos, država i Kragujevac im još jednom kažu hvala”, poručili su saopštenjem za javnost iz Kliničkog centra Kragujevac.
Kako je navedeno, zapošljavanjem 245 zdravstvenih radnika ostvaren je cilj koji su pre nekoliko godina pred sebe postavili Ministarstvo zdravlja i Vlada Republike Srbije u sprečavanju odliva medicinskog kadra. Time su, kako tvrde u KC, zadržani najbolji lekari i medicinsko osoblje, što je u sveopštem interesu zdravstvenog sistema zemlje.
“Prijem u stalni radni odnos 245 radnika najveće je kadrovsko osveženje u istoriji Kliničkog centra Kragujevac. To otvara vrata za nove planirane projekte u pružanju zdravstvenih usluga pacijentima sa teritorije cele centralne Srbije. Savremena oprema i podmlađen kadar stavljaju Klinički centar u Kragujevcu u red vodećih zdravstvenih ustanova ne samo u zemlji, već i u Evropi. Očekuje nas rekonstrukcija Kliničkog centra Kragujevac, širenje saradnje sa vodećim imenima svetske ortopedije, kao i Kliničkim centrom urgentne medicine u Moskvi. Prethodnih godina, a posebno sada u jeku pandemije korona virusa ističemo da su naš najveći kvalitet ljudi. Ponosimo se postignutim i težimo novim dostignućima u oblasti medicine čemu će svakako doprineti prijem mladih kolega”, navode u toj zdravstvenoj ustanovi.

Post Author: Milan

Ostavi komentar