KC Kragujevac dodeljeno još deset respiratora

Govoreći na današnjoj konferenciji za mediji o raspodeli pristiglih respiratora, Predsednik Srbije Aleksandar Vučić je izjavio da će 10 novih respiratora biti dodeljeno Kliničkom centru u Kragujevcu.

Kaže da će biti i dovoljno transportnih respiratora kako ljudi ne bi umirali u kolima Hitne pomoći na putu do bolnica u Beogradu, Kragujevcu, Nišu i Novom Sadu.
Vučić je rekao da pooštravanja mera, poput pominjanih zatvaranja gradova, za sada neće biti, da država radi maksimalno što je u njenoj moći, ali da nas sve sada jedino može spasiti gvozdena disciplina. Zato je zamolio sve građane da ostanu kod kuće jer je to jedini način da spasimo sebe.

Očekivanja su da će u narednim danima biti znatno veći broj i zaraženih i umrlih, kao i da nije isključeno da bi u odredjenom trenutku moglo biti i 1000 zaraženih dnevno ali i da će povećanim obimom testiranja biti detektovani svi zaraženi i da će država i zdravstveni sistem moći da odgovore svim izazovima. Ulaganja koja su prethodnih godina izvršena u KBC Dragiša Mišović i bolnicu u Zemunu, sada se višestruko isplaćuju, izjavio je Vučić.

Post Author: Milan

Ostavi komentar